Tăriceanu, întâmpinat cu cătușe de protestatari, la DNA. UPDATE Acuză procurorii că au plecat de la ”premise false și aberante” (Video)

Tăriceanu, întâmpinat cu cătușe de protestatari, la DNA. <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Acuză procurorii că au plecat de la ”premise false și aberante” (Video)

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a ajuns vineri dimineața la DNA, pentru a i se prezenta acuzațiile din dosarul în care procurorii spun că a primit mită 800.000 de euro în perioada 2007-2008, când era șeful Guvernului.

Tăriceanu a fost întâmpinat cu cătușe de câțiva protestatari, printre care și Marian Ceaușescu.

”Bună dimineața, domnul Tăriceanu. Credeați că scăpați de cătușe? Ia uitați-le! Deținut politic sunteți, nu? Un hoț! Deținutule politic, borfaș politic ești, mă, nu altceva”, i-a strigat Ceaușescu lui Tăriceanu.

Fostul premier și-a făcut loc printre protestatari și jurnaliști și a intrat în sediul DNA fără a face niciun fel de declarații.

ADVERTISING

Imediat după a intrat și avocatul său. Ceaușescu l-a întrebat pe acesta dacă ”deținutul politic e sănătos” și dacă ”poate să facă pușcărie”.

”Dar dvs sunteți sănătos?”, i-a replicat avocatul.

Posted by Ceausescu Marian on Friday, January 15, 2021

UPDATE 11:25 - La DNA a fost și fostul ministru al Sănătății, Eugen Nicolaescu. El le-a spus jurnaliștilor la ieșire că a fost citat în calitate de martor, pentru audiere într-un dosar penal la solicitarea avocaților din cazul respectiv. Nicolaescu a precizat că nu are voie să spună ce dosar are.

Este vorba de modul în care funcționa la vremea respectivă USL-ul, ministerul și așa mai departe.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

UPDATE 12:50 - Tăriceanu a ieșit din sediul DNA după aproape două ore și a făcut o scurtă declarație, refuzând însă să răspundă întrebărilor suplimentare ale jurnaliștilor.

”Tot acest dosar pleacă de la o serie de premise false, eronate și aberante și anume că, în perioada în care am condus Guvernul României, Guvernul a dat o serie de hotărâri care să favorizeze o anumită companie. Or, prim-ministrul nu dă din pixul lui hotărârile de guvern, cum își imaginează unii.

Ele parcurg o întreagă procedură administrativă, sunt avizate din punct de vedere legal, de aici toată construcția făcută de procurori este pe o bază falsă.

ADVERTISING

Am cerut timp necesar pentru studierea probelor suplimentare despre care procurorii zic că le-au depus la dosar. În continuare voi urma procedurile prevăzute în cadrul procesului”, a spus Tăriceanu, după care s-a urcat în mașină și a plecat.

Dosarul lui Tăriceanu de la DNA

Amintim că procurorii DNA îl acuză pe Tăriceanu că ”ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanții unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 de dolari, constând în plata unor servicii de consultanță.

În schimb, acesta și-ar fi exercitat atribuțiile, astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei”.

Cum Tăriceanu era la data faptelor premier, începerea urmăririi penale a trebuit să fie încuviințată de președintele Klaus Iohannis. Acesta și-a dat acordul miercuri, imediat ce a primit cererea.

Tăriceanu a reacționat la scurt timp, afirmând că este genul de dosar făcut pe ”considerente politice”.

Este prima data în 30 de ani când Tăriceanu nu mai e protejat de imunitatea parlamentară, după ce la alegerile din decembrie partidul lui Victor Ponta, formațiune din partea căreia a candidat, nu a reușit să treaca pragul electoral.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇