Tăriceanu, întâmpinat cu cătușe de protestatari, la DNA. UPDATE Acuză procurorii că au plecat de la ”premise false și aberante” (Video)

Tăriceanu, întâmpinat cu cătușe de protestatari, la DNA. <span style="color:#ff0000;font-size:100%;">UPDATE</span> Acuză procurorii că au plecat de la ”premise false și aberante” (Video)

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a ajuns vineri dimineața la DNA, pentru a i se prezenta acuzațiile din dosarul în care procurorii spun că a primit mită 800.000 de euro în perioada 2007-2008, când era șeful Guvernului.

Tăriceanu a fost întâmpinat cu cătușe de câțiva protestatari, printre care și Marian Ceaușescu.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Bună dimineața, domnul Tăriceanu. Credeați că scăpați de cătușe? Ia uitați-le! Deținut politic sunteți, nu? Un hoț! Deținutule politic, borfaș politic ești, mă, nu altceva”, i-a strigat Ceaușescu lui Tăriceanu.

Fostul premier și-a făcut loc printre protestatari și jurnaliști și a intrat în sediul DNA fără a face niciun fel de declarații.

Imediat după a intrat și avocatul său. Ceaușescu l-a întrebat pe acesta dacă ”deținutul politic e sănătos” și dacă ”poate să facă pușcărie”.

”Dar dvs sunteți sănătos?”, i-a replicat avocatul.

Posted by Ceausescu Marian on Friday, January 15, 2021

UPDATE 11:25 - La DNA a fost și fostul ministru al Sănătății, Eugen Nicolaescu. El le-a spus jurnaliștilor la ieșire că a fost citat în calitate de martor, pentru audiere într-un dosar penal la solicitarea avocaților din cazul respectiv. Nicolaescu a precizat că nu are voie să spună ce dosar are.

Este vorba de modul în care funcționa la vremea respectivă USL-ul, ministerul și așa mai departe.

UPDATE 12:50 - Tăriceanu a ieșit din sediul DNA după aproape două ore și a făcut o scurtă declarație, refuzând însă să răspundă întrebărilor suplimentare ale jurnaliștilor.

”Tot acest dosar pleacă de la o serie de premise false, eronate și aberante și anume că, în perioada în care am condus Guvernul României, Guvernul a dat o serie de hotărâri care să favorizeze o anumită companie. Or, prim-ministrul nu dă din pixul lui hotărârile de guvern, cum își imaginează unii.

Ele parcurg o întreagă procedură administrativă, sunt avizate din punct de vedere legal, de aici toată construcția făcută de procurori este pe o bază falsă.

Am cerut timp necesar pentru studierea probelor suplimentare despre care procurorii zic că le-au depus la dosar. În continuare voi urma procedurile prevăzute în cadrul procesului”, a spus Tăriceanu, după care s-a urcat în mașină și a plecat.

Dosarul lui Tăriceanu de la DNA

Amintim că procurorii DNA îl acuză pe Tăriceanu că ”ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanții unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 de dolari, constând în plata unor servicii de consultanță.

În schimb, acesta și-ar fi exercitat atribuțiile, astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei”.

Cum Tăriceanu era la data faptelor premier, începerea urmăririi penale a trebuit să fie încuviințată de președintele Klaus Iohannis. Acesta și-a dat acordul miercuri, imediat ce a primit cererea.

Tăriceanu a reacționat la scurt timp, afirmând că este genul de dosar făcut pe ”considerente politice”.

Este prima data în 30 de ani când Tăriceanu nu mai e protejat de imunitatea parlamentară, după ce la alegerile din decembrie partidul lui Victor Ponta, formațiune din partea căreia a candidat, nu a reușit să treaca pragul electoral.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!