DNA cere aviz de la Iohannis pentru urmărirea penală a lui Tăriceanu UPDATE Reacția fostului șef al Senatului

DNA cere aviz de la Iohannis pentru urmărirea penală a lui Tăriceanu <span style="color:#ff0000;font-size:100%;">UPDATE</span> Reacția fostului șef al Senatului

Direcția Națională Anticorupție (DNA) îi solicită președintelui Klaus Iohannis aviz pentru urmărirea penală față de Călin Popescu Tăriceanu, care era premier la data faptelor respective, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

UPDATE Tăriceanu a reacționat rapid la un post de televiziune, afirmând că este genul de dosar făcut pe considerente politice.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Ştiu că acest dosar a fost deschis cu mult timp în urmă. Era o serie de acuzaţii care nu erau deloc evidente şi clare şi anume eu eram acuzat de luare de mită, dar în dosarul de la procuratură se spunea că de fapt banii nu au ajuns la mine. Banii ar fi fost luaţi de altcineva cu care eu nu am avut nicio legătură.

Genul de dosar făcut de DNA pe considerente politice, deci un dosar care avea 17.000 de pagini trimis la Parlament în care nu am găsit nimic care să fie acuzator la adresa mea. E o însăilare de presupuneri şi de aberaţii juridice care încercau să mă pună într-o lumină nefavorabilă”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu luni la Antena 3, citat de News.ro.

Persoana respectivă ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanții unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanță. În schimb, acesta și-ar fi exercitat atribuțiile, astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei.

Suma de 800.000 USD, reprezentând un comision din valoarea plăților făcute de statul roman către companie, ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore„, a transmis DNA într-un comunicat de presă.

DNA amintește că pe 7 noiembrie 2018 a fost sesizat Senatul României pentru încuviințarea efectuarii urmăririi penale față de Tăriceanu, (la acea dată având funcția de senator), pentru săvârșirea unei infracțiuni de luare de mită, iar la data de 3 iunie 2019, Senatul a respins cererea de începere a urmăririi penale a persoanei respective.

Apoi, spune DNA, au fost efectuate acte de urmărire penală cu privire la fapte și alte persoane, între care un om de afaceri trimis în judecată.

Astfel, procurorii spun că în urma administrării unor probe suplimentare, au rezultat elemente de noutate care au dus la cererea de acum.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖