Sute de oameni s-au îmbulzit la resfințirea unei biserici: Unde este Duhul Sfânt, nimic nu se întâmplă!

Sute de oameni s-au îmbulzit la resfințirea unei biserici: Unde este Duhul Sfânt, nimic nu se întâmplă!

Deşi evenimentele religioase, concertele sau alte întruniri în aer liber au fost interzise la Galați, sute de oameni s-au îmbulzit la resfințirea unei biserici.

Jandarmii au fost nevoiți să intervină. Ei au dat patru amenzi a câte 500 de lei și sașe avertismente, conform Digi 24.

„Mai în spate, doamnă! Haideţi! Mai în spate! Mai în spate, mai în spate...mai în spate, doamnă dragă”, avertizau jandarmii oamenii.

În ciuda pericolului și avertismentelor oferite tot pentru binele lor, oamenii se simțeau nedreptățiți.

ADVERTISING

- Ne ţine şi cu astea la gură! (maști - n.red.) Suntem criminali! Pe ăia nu îi prinde să le facă ceva, ne ia pe noi că suntem din rând", se plânge o femeie.

"- Nu vă e teamă să nu vă îmbolnăviţi?"

"- Nu. Tot odată moare omul. Murim de ciudă că nu ne lasă să facem şi noi ce vrem!".

"- Dumnezeu este cu noi! Unde este Duhul Sfânt, nimic nu se întâmplă!", a adăugat altă femeie.

Încercând să evite aglomerația din interior, polițistii îi lăsau pe oameni să intre câte cinci, însă asta a dus la aglomerarea curții.

ADVERTISING

„25 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali s-au aflat în permanenţă printre participanţi intervenind ori de câte ori au constatat nerespectarea desitanţării fizice.

Totodată, întrucât spaţiul în care s-a desfăşurat evenimentul nu era suficient de mare pentru a asigura distanţarea fizică, Poliţia a luat decizia blocării circulaţiei rutiere pe un tronson de 150 de m de stradă în faţa lăcaşului de cult, tocmai pentru a asigura acest spaţiu”, a explicat Gabriela Costin- purtător de cuvânt IPJ Galaţi. 

ADVERTISING

Amintim că membrii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) au stabilit, săptămâna trecută, că este permisă organizarea de manifestări cu ocazia sărbătorilor religioase numai cu participarea celor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea respectivă. Această decizie a fost luată spre nemulțumitea credincioșilor care voiau să ajungă la moaștele Sfintei Parascheva, la Iași.

Iată mai multe informații despre acest subiect:

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇