Susținătorii lui Trump care au făcut haos la Washington sunt dați afară de la muncă, pe măsură ce sunt identificați

Susținătorii lui Trump care au făcut haos la Washington sunt dați afară de la muncă, pe măsură ce sunt identificați

În Statele Unite se desfășoară campanii de indentificare online a susținătorilor lui Donald Trump care au devastat Capitoliul, miercurea trecută. Unii au fost deja arestați de poliție, iar pe alții angajatorii i-au concediat.

FBI a cerut ajutorul populației, pentru a-i identifica pe protestatarii violenți care au năvălit în Capitoliu, miercuri, pentru a-i împiedica pe membrii Congresului să-i valideze lui Joe Biden mandatul de președinte al Statelor Unite.

ADVERTISING

În paralel, pe Twitter – rețeaua socială preferată de Donald Trump – a început o campanie numită ”Let s name and shame them” (Să-i identificăm și să-i facem de rușine), a transmis Reuters.

Una peste alta, tot mai multe imagini cu chipurile protestatarilor sunt postate online.

Cei recunoscuți sunt dați afară de la serviciu

Unul dintre cei care au năvălit în Capitoliu avea și legitimația de serviciu la vedere. Când l-au recunoscut în imaginile din Capitoliu, liderii companiei au decis să-l concedieze.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Susținem dreptul angajaților noștri la liberă exprimare, dar atunci când această exprimare e pașnică și în limitele legii. Cei care participă la demonstrații violente nu pot lucra la noi”, a transmis compania printr-un comunicat.

Și Libby Andrews – agent imobiliar din Chicago – a aflat că e concediată de platforma @properties, cu care lucra.

Femeia susține, însă, că a participat la respectiva demonstrație doar pentru a-l susține pașnic pe Trump. A urcat scările Capitoliului fără ca cineva să o oprească, și-a făcut câteva selfiuri și le-a postat pe rețelele de socializare. Apoi s-a restras.

ADVERTISING

În curând, la anunțurile sale imobiliare au început să apară comentarii negative, iar platforma @properties a anunțat că o asemenea conduită nu e potrivită pentru un colaborator al său, așa că a renunțat să mai lucreze cu ea.

Și Rick Saccone, cadru didactic la un collegiu din Pennsylvania a postat, de asemenea, imagini în care apărea la protest. Ulterior, colegiul a anunțat că Saccone a demisionat, în urma unor discuții.

Paul Davis, un avocat din Westlake, care lucra pentru compania Goosehead Insurance din Texas, a fost concediat, de asemenea, după ce a postat un film de la manifestația pro-Trump în care susținea că a fost gazat de forțele de ordine.

Citeşte mai multe despre evenimentele incredibile care au avut loc Capitala SUA:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇