Stelian Ion a sesizat Inspecția Judiciară și a depus o plângere penală față de judecătorul Bogdan Mateescu

Stelian Ion a sesizat Inspecția Judiciară și a depus o plângere penală față de judecătorul Bogdan Mateescu

Stelian Ion, fost ministru USR al Justiției, a sesizat Inspecția Judiciară și a depus o plângere penală față de judecătorul Bogdan Mateescu, președintele Tribunalului Vâlcea și fost președinte CSM.

El a precizat că a luat această decizie după ce Mateescu i-a propus unei martore din dosarul de corupție al tatălui său un loc de muncă bine plătit, chiar la instituția pe care o conduce.

”Am trimis o sesizare penală și o sesizare disciplinară în legătură cu conduita judecătorului Bogdan Mateescu, președinte al Tribunalului Vâlcea, fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

ADVERTISING

Dintr-o înregistrare audio, difuzată pe 29 iulie pe un post național de televiziune, rezultă că judecătorul Mateescu i-a propus unei funcționare un loc de muncă bine plătit chiar la instituția pe care o conduce, prin transfer. Din informațiile prezentate, interlocutoarea era chiar funcționara care a sesizat că tatăl d-lui Mateescu, primar în orașul Băile Govora, ar fi dobândit ilegal un teren.

Scopul oferirii acestor foloase este străveziu: schimbarea conduitei acelei funcționare legate de sesizările pe care aceasta le-a făcut și mai avea de gând să le facă față de activitatea desfășurată la Primăria Băile Govora”, a scris Stelian Ion, pe Facebook.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Totodată, fostul ministru al Justiției mai spune că Tribunalul Vâlcea are probleme mari în ce privește contabilitatea și inventarul și sume importante nu ies la calcul.

”Devine astfel evidentă încercarea de influențare a conduitei funcționarei venită chiar din partea președintelui Tribunalului Vâlcea, instituție despre care aflăm totodată că are probleme mari în ce privește contabilitatea și inventarul și sume importante nu ies la calcul. („Bogdan Mateescu: Ai contabilitatea, oricum suntem praf. Se face inventarul, avem sute milioane lipsă, sute milioane plus. Nu s-a făcut niciodată, de fapt, inventarul.”)”, mai scrie Stelian Ion.

ADVERTISING

Potrivit acestuia, ceea ce a făcut judecătorul Bogdan Mateescu poate fi încadrat la săvârșirea infracțiunii de dare de mită, prevăzută de art.290 din Codul Penal.

De asemenea, spune Stelian Ion, intervenția făcută de judecătorul Mateescu pe lângă funcționara din cadrul primăriei Băile Govora reprezintă abatere disciplinară potrivit Legii 303/2022.

Am trimis ieri o sesizare penală și o sesizare disciplinară în legătură cu conduita judecătorului Bogdan Mateescu,...

Publicată de Stelian Ion pe Joi, 3 august 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇