Spitalul mobil de la Leţcani, judeţul Iași, unde sunt tratați pacienții cu Covid, va fi închis pentru câteva zile, timp în care se vor face lucrări de dezinfectare şi sterilizare, precum şi de mentenanţă.
Primii care au fost mutaţi au fost pacienţii de la terapie intensivă, urmând ca în cursul zilei de joi să fie mutaţi şi restul pacienţilor la spitale suport COVID din Iaşi.
"În momentul de faţă numărul de cazuri de COVID a scăzut şi avem posibilitatea de a face sterilizare în spital. Până în acest moment nu am putut face sterilizare. Pe lângă aceasta, mai putem face verificarea sistemului energetic şi sistemului electric.
Având locuri în spitalele din Iaşi, am decis să mutăm pacienţii până luni sau marţi, urmând ca atunci să îi readucem la spitalul mobil", a declarat pentru Agerpres managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" din Iaşi, Florin Roşu.
Pacienții stau în frig
Din cauza variaţiilor de tensiune, în ultima vreme s-au produs de multe ori întrerurperi ale instalaţiei de încălzire. Astfel, în saloanele din spitalul mobil de la Lețcani temperatura scade până la 17 grade.
Marius Dangă, vicepreşedintele CJ Iaşi, spunea miercuri că ceea ce ce se întâmplă la unitatea sanitară nu este o situație de normalitate
"Evident că nu este o situaţie de normalitate acolo. Dacă ar fi după mine, şi am avea locuri la Terapie Intensivă în alte unităţi medicale, am interna oamenii la alte spitale. Până am rezolva problema căldurii, nu am interna oameni acolo. Dar nu suntem în această situaţie", a declarat Marius Dangă, vicepreşedintele CJ Iaşi, pentru Ziarul de Iași.
El a subliniat că încă de la început rețeaua de curent electric a avut disfuncționalități.
"Cu echipamentul de asigurare a agentului termic, faptul că aceste sisteme sunt gestionate prin curent electric, reţeaua de acolo, aşa cum a fost ea configurată, încă de la început a avut nişte disfuncţionalităţi. Am identificat cauza împreună cu reprezentanţii EON.
Am alocat în plenul CJ sumele necesare pentru Agenţia Euronest, achizitorul şi proprietarul spitalului, sumele necesare pentru cumpărarea unor stabilizatoare care să asigure în perioada de fluctuaţii, o tensiune constantă, astfel încât să nu mai aibă loc aceste decalibrări ale sistemului de încălzire. Ele au loc din ce în ce mai rar, dar au loc în continuare", a subliniat Marius Dangă.