Construirea Spitalului de la Leţcani e anchetată de procurori

Construirea Spitalului de la Leţcani e anchetată de procurori

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, Dragoş Bordianu, a declarat, marţi, că felul în care a fost construit Spitalul Modular de la Leţcani este anchetat de procurori, într-un dosar penal deschis in rem.

Acesta a adăugat că au fost cerute documente de la Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitară Euronest privind contractul de achiziţie pentru construirea spitalului modular.

Preşedintele acesteia este fostul şef al Consiliului Judeţean Maricel Popa. El deschide lista candidaţilor PSD la Senat în Iaşi, la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

ADVERTISING

Firma câştigătoare, în urma licitaţiei, implicată în construirea spitalului a fost SDI Global LLC din Turcia, iar investiţia s-a ridicat la 13,2 milioane de euro.

Urmărirea penală se desfăşoară in rem, deci cercetările sunt într-o fază incipientă. Se solicită înscrisuri în acest moment de către organele de cercetare penală din cadrul serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorului de caz.

Se urmăreşte stabilirea unor aspecte care să conducă la calificarea încadrării juridice, a criteriilor de competenţă, deocamdată, urmând să facem demersurile necesare”, a afirmat Dragoş Bordianu pentru News.ro.

ADVERTISING

Dosarul a fost deschis din luna august

El a precizat că au fost solicitate documente de la Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitară (ADI) Euronest şi contractul de achiziţie privind spitalul modular de la Leţcani.

„Dosarul a fost constituit ca urmare a unei sesizări din oficiu a organelor de cercetare penală, în baza unor articole apărute în presă. Din articolele respective au fost extrase anumite situaţii care ar putea avea o conotaţie ilicită şi au fost făcute solicitările acestea către instituţiile implicate şi către Asociaţia Euronest pentru obţinerea documentelor care să contribuie la lămurirea situaţiei de fapt”, a completat Bordianu.

ADVERTISING

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi a adăugat că dosarul a fost deschis din luna august, iar ancheta este în desfăşurare pentru a lămuri aspectele care ţin de încadrarea juridică.

Dosarul a fost deschis în luna august. Ancheta este în desfăşurare şi într-o fază în care trebuie să lămurim aspecte ce ţin de încadrarea juridică, de competenţă. Abia ulterior putem să luăm alte măsuri şi să apreciem, în funcţie de ceea ce rezultă”, a explicat el.

Euronest e condusă de Maicel Popa

Potrivit paginii de Facebook a Euronest Intercommunity Development Association, preşedinte este Maricel Popa. Asociaţia a fost implicată în eforturile de construire a spitalului modular de la Leţcani.

„Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST a fost înfiinţată, în 2008, de Consiliile Judeţene Iaşi, Bacău, Botoşani, Neamţ, Suceava şi Vaslui pentru implementarea de proiecte la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Est”, conform descrierii de pe pagina de pe reţeaua de socializare.

Pe 21 aprilie, Maricel Popa anunţa pe Facebook că, în urma licitaţiei, firma câştigătoare este SDI Global LLC din Turcia pentru construirea Spitalului Mobil de la Leţcani.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇