Soţia pacientului ars care a murit în Belgia îi răspunde ministrului Sănătății: Pe mine nu mă interesează autorul moral, ci criminalii cu sânge rece care mi-au spus că au alte priorităţi şi că i-am stricat imaginea domnului Arafat!

Soţia pacientului ars care a murit în Belgia îi răspunde ministrului Sănătății: Pe mine nu mă interesează autorul moral, ci criminalii cu sânge rece care mi-au spus că au alte priorităţi şi că i-am stricat imaginea domnului Arafat!

Soţia bărbatului care a suferit arsuri în urma electrocutării într-un accident de muncă şi care a decedat după ce a fost transferat la un spital din Belgia acuză atitudinea autorităţilor şi a celor care i-au spus direct în faţă că au alte priorităţi.

„Mie îmi pare rău dacă dl. ministru spune că nu există un autor moral. Nu mă interesează ce culoare politică are fiecare, ce declară. Eu vă spun doar că nu se întâmplă nimic în România, că a trebuit să ies public ca să-mi strig năduful ca să pot să-l duc acolo. Prea târziu. Regret că nu am ieşit, poate, mai devreme. Dacă pleca vineri, poate se întâmpla să fie bine şi nu eram în situaţia asta astăzi. 

ADVERTISING

Pe mine nu mă interesează autorul moral, pe mine mă interesează criminalii cu sânge rece care mi-au spus direct în faţă că au alte priorităţi. A trebuit să aştept zile în şir, să-l plimb pe soţul meu în toată România, de la un spital la altul, ca să ajungă într-un final într-un spital unde cineva să-şi dea interesul pentru el. Doar că a fost prea târziu! Înţelegeţi? Mult prea târziu!”, a declarat femeia, la Digi24.

I s-a spus că i-a stricat imaginea lui Arafat

Întrebată cine i-a spus că are alte priorităţi,  ea a afirmat că supărarea ei este legată de cei de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, care „s-au comportat aşa cum s-au comportat”.

ADVERTISING

Femeia a precizat că a deranjat-o tonul conversaţiei cu persoana de la DSU cu care a ţinut legătura, o persoană care răspunde la telefon, „un domn doctor” despre care „cei de la DSU ştiu mai bine cine este”.

„Domnul acela cu care m-am conversat mi-a spus în primă fază să am răbdare, că are alte priorităţi sau că trebuie să mă ia în ordinea priorităţilor şi care mi-a transmis că i-am stricat imaginea domnului Arafat!”, a povestit femeia.

„Pe mine nu mă interesează imaginea nimănui, le-am transmis şi le transmit în continuare. Dacă trebuie să stric imagini, o s-o fac!”, a adăugat ea.

Pacientul a murit

Soţul femeii, care a suferit arsuri în urma electrocutării, într-un accident de muncă, şi care a fost transferat la un spital din Belgia, a decedat luni.

ADVERTISING

Pacientul a fost transportat iniţial la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, iar, apoi, în 21 ianuarie, a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sfântul Spiridon” din Iaşi.

În 28 ianuarie, misiunea de zbor pentru transferul în Belgia a fost anulată din motive tehnice, conform Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.

A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apărării Naţionale, la Centre des Grands Brûlés - IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.

Voiculescu a trimis Corpul de control la spitale

Vlad Voiculescu a decis trimiterea Corpului de control al ministrului la cele trei unităţi medicale din România unde a fost internat pacientul pentru realizarea unui raport de control privind îngrijirile medicale care i-au fost acordate.

Voiculescu a declarat luni după-amiază că nu poate fi vorba despre un autor moral pentru ceea ce s-a întâmplat, însă pot exista îndoieli legate de modul în care a fost tratat pacientul.

”Nu putem să vorbim despre un autor moral, şi să comparăm asta cu lucruri din trecut, atâta timp cât  nu existat nici măcar o singură secundă în care să fi existat un loc în străinătate şi să fi refuzat transferul. M-am ocupat personal de asta, am sunat la DSU şi de îndată ce transferul a fost posibil s-a şi efectuat”, a completat ministrul Sănătăţii.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇