Situație incredibilă în Dâmbovița: S-au introdus restricții într-o localitate fără cazuri de COVID, pentru că DSP a încurcat datele

Situație incredibilă în Dâmbovița: S-au introdus restricții într-o localitate fără cazuri de COVID, pentru că DSP a încurcat datele

Situație incredibilă în județul Dâmbovița: s-au introdus restricții într-o localitate fără cazuri de COVID, pentru că DSP a încurcat datele. Este vorba despre comuna Vârfuri.

Prefectura județului Dâmbovița a anunțat, marți, că prin decizie a CJSU Dâmbovița s-au introdus restricții în această comună. Motivul: DSP a transmis că în Vârfuri rata de infectare a ajuns la 2,72 la mia de locuitori.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Însă, această comună nu a înregistrat niciun caz de SARS-CoV-2, ci comuna Vișinești.

”Ieri (luni – n.red.), pe baza datelor eronate furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a adoptat  Hotărârea nr. 64 prin care se constata o rată cumulată a incidenței cazurilor în comuna Vârfuri de 2,72/1.000 locuitori.

Întrucât până în acest moment, nu a apărut în spațiul public nicio comunicare oficială din partea D.S.P. Dâmbovița prin care această  instituție să-și asume eroarea impardonabilă, informăm opinia publică că această eroare a existat, că în raportarea centralizată a D.S.P. Dâmbovița din data de 26.10.2020 cazurile active aferente localității Vișinești au fost raportate localității Vârfuri, iar în fapt pe raza localității Vârfuri nu este înregistrat niciun caz activ de COVID-19”, a transmis Prefectura într-un comunicat de presă.

Decizia va fi revocată

Instituția Prefectului subliniază că acest gen de erori sunt ”de neînțeles și inacceptabile”. În plus, decizia va fi revocată.

”Atât Instituția Prefectului – județul Dâmbovița, cât și C.J.S.U. Dâmbovița sunt instituții care, în gestionarea măsurilor de creștere a capacității de răspuns împotriva pandemiei de COVID-19, își bazează deciziile pe datele furnizate de către D.S.P. Dâmbovița, iar erori de genul celor înregistrate în comunicarea de ieri sunt de neînțeles și inacceptabile.

Astăzi în ședința C.J.S.U. când va fi analizată noua incidență a cazurilor, Hotărârea nr. 64 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița va fi revocată și avem speranța că, pe viitor, nu vom mai fi martorii unor asemenea situații”, se mai arată în comunicat.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖