Serbia a început imunizarea cu vaccinul chinezesc. Primul a fost ministrul Sănătății, urmează președintele

Serbia a început imunizarea cu vaccinul chinezesc. Primul a fost ministrul Sănătății, urmează președintele

Ministrul Sănătății din Serbia, Zlatibor Lončar, a fost imunizat, marți, cu vaccinul împotriva COVID din China.

El a devenit, astfel, primul sârb vaccinat cu Sinopharm, iar președintele Aleksandar Vučić va fi și el imunizat cu același vaccin în aproximativ o săptămână, potrivit publicației B92.

Vaccinul din China a ajuns în Serbia vineri, iar Vučić a întâmpinat transportul la aeroport, alături de ambasadorul Chinei.

ADVERTISING

”Este ceva incredibil, nu știu dacă oamenii înțeleg asta”, a spus președintele, entuziasmat, explicând că astfel Serbia a devenit prima țară din Europa care a primit un asemenea lot de vaccin de la China.

”Este o dovadă mare a cooperării și prieteniei dintre Serbia și China. Am fost atât de îndrăzneț încât, având în vedere că vaccinul e scump, l-am implorat pe președintele Chinei să ne ajute”, a adăugat președintele sârb.

Premierul Ana Brnabić, care deja a fost vaccinată cu ambele doze de la Pfizer, a subliniat public însă că Serbia nu a primit nicio donație de vaccin, ci a plătit tot.

ADVERTISING

Serbia vrea să aibă 6 vaccinuri diferite până în vară

”Am fost primii din această regiune care au aplicat la programul COVAX. Cred că UE o să înceapă să înțeleagă și nevoile noastre, din Balcanii de Vest”, a spus Vučić și marți, la o ședință pe tema pandemiei.

Președintele sârb a anunțat că, la acest moment, în țară au intrat vaccinurile Pfizer, cel chinezesc, Sinopharm, și cel rusesc, Sputnik V.

ADVERTISING

Ba chiar alte 250.000 de doze de Sputnik V urmează să ajungă zilele acestea în Serbia, în timp ce de la Pfizer următoarea tranșă este de 20.000.

Vučić susține că, până la jumătatea anului, Serbia va avea 5-6 tipuri de vaccin, după ce va contracta și de la AstraZeneca, dar și de la Moderna.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇