China ar fi început de o lună să vaccineze anti-COVID medici și grăniceri

China ar fi început de o lună să vaccineze anti-COVID medici și grăniceri

China ar fi început să inoculeze cu vaccin anti-COVID angajați din sistemele esențiale încă de acum o lună, susține Zheng Zhongwei, directorul Comisiei Naționale de Sănătate din țara de unde a pornit pandemia.

Vaccinarea ar fi început pe 22 iulie și până acum au fost inoculate persoane care lucrează în domeniul sanitar sau grăniceri, a spus Zheng Zhongwei, într-un interviu acordat duminică televiziunii de stat CCTV, citat de South China Morning Post.

El susține că totul s-a făcut ”respectând legea”, dar nu a spus ce produs a fost folosit și nici câte persoane au fost vaccinate.

ADVERTISING

La acest moment, patru din cele șapte vaccinuri care au ajuns în faza finală de testare la nivel mondial sunt produse de companii chineze.

Zheng a spus că grănicerii și personalul medical au fost selectați pentru că sunt mai expuși virusului.

”Cele mai multe cazuri din China acum sunt importate, așa că grănicerii sunt în grupa de risc maxim”, a spus oficialul.

ADVERTISING

El arată că pe viitor vor fi incluși în programul de vaccinare și cei care lucrează în transportul public, în piețe și în industriile care presupun lucru intens cu publicul.

Zheng a dat asigurări că vaccinul va fi accesibil ca preț publicului larg, asta după ce directorul Sinopharm a spus că o cură cu două doze va costa 1.000 de yuani, adică aproximativ 145 de dolari.

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇