Scoţia trece la cel mai ridicat nivel de restricţii antiCOVID: Se închid sălile de fitness și restaurantele, școlile rămân deschise

Scoţia trece la cel mai ridicat nivel de restricţii antiCOVID: Se închid sălile de fitness și restaurantele, școlile rămân deschise

Peste 2 milioane de oameni vor fi supuși celor mai dure restricții antiCOVID din Scoția, începând de vineri.

Scoţia trece la cel mai ridicat nivel de restricţii – 4, în încercarea de a limita răspândirea SARS-CoV-2. Noile restricții vor fi în vigoare în 11 zone din țară – vest și centru -, inclusiv Glasgow.

Asta înseamnă că toate magazinele neesențiale, pub-urile, restaurantele și sălile de fitness se închid, scrie BBC. Totuși, școlile rămân deschise.

Nivelul 4 de alertă este în vigoare până în data de 11 decembrie.

ADVERTISING

Așadar, noile reguli vor fi impuse în East Dunbartonshire, East Renfrewshire, Glasgow, Renfrewshire și West Dunbartonshire.

Restricțiile se aplică și în Lanarkshire de Nord și de Sud, Ayrshire de Est și de Sud, Stirling și Lothian de Vest.

Potrivit autorităților locale, 2,3 milioane de cetățeni vor fi afectați de noile restricții antiCOVID.

Totodată, East Lothian și Midlothian vor trece de la nivelul trei la nivelul doi de alertă, începând de marțea viitoare, a spus premierul Nicola Sturgeon.

Ea a mai explicat că recomandarea de a nu ieși din casă decât pentru lucruri esențiale va deveni obligatorie pentru toate zonele unde se aplică nivelul 3 și 4 de alertă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Asta înseamnă că persoanele care nu intră în aceste zone nici nu au voie să călătorească aici. Sunt exceptate de la regulă persoanele care călătoresc cu un ”scop esențial”.

De asemenea, sunt interzise călătoriile din Scoția în alte zone din Marea Britanie, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus.

”Rata de infectare în toate aceste zone rămâne îngrijorător de mare. Prin urmare, pur și simplu nu avem siguranța că spitalele și secțiile ATI vor face față pe măsură ce ne apropiem de iarnă”, a explicat Sturgeon.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇