Rușii au atacat iar un port ucrainean aflat la Dunăre. Imaginile au fost surprinse de români (Video)

Rușii au atacat iar un port ucrainean aflat la Dunăre. Imaginile au fost surprinse de români (Video)

Rușii au atacat din nou cu drone, în noaptea de miercuri spre joi, portul dunărean Izmail, a declarat guvernatorul regional într-o postare pe Telegram.

Atacurile au durat trei ore și au avariat infrastructura civilă şi portuară, un siloz de cereale şi o clădire administrativă, în timp ce un şofer de camion a fost rănit uşor la picior, a spus Oleg Kiper, scrie The Guardian.

Este al patrulea atac asupra portului, situat în sudul regiunii Odesa, în cinci zile.

Și de această dată atacurile au fost filmate de români.

Izmail!☝

Publicată de Costel Chirila pe Miercuri, 6 septembrie 2023

Cele mai recente atacuri asupra portului Izmail au avut loc în noaptea de marți spre miercuri și au fost văzute din Chilia Veche, România.

ADVERTISING

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra porturilor ucrainene din iulie, când s-a retras dintr-un acord care permitea Kievului să îşi exporte cerealele prin porturile sale din Marea Neagră.

După o serie de bâlbe, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a confirmat miercuri că bucăţi dintr-o dronă au fost găsite pe teritoriul României, în judeţul Tulcea, în zona localităţii Plauru, la graniţa cu Ucraina.

”Noi am acoperit o zonă foarte mare, inclusiv zona despre care au fost discuţii în spaţiul public şi confirm că s-au găsit bucăţi care ar putea fi o dronă. Este important să întărim și noi misiunile de vigilență. Echipamentele pe care le folosim rămân în continuare funcționale și în fază de precauție și zonă crescută”, a declarat ministrul Apărării, pentru Antena 3.

ADVERTISING

Ulterior, preşedintele Klaus Iohannis a făcut, în deschiderea summit-ului Iniţiativei Celor Trei Mări pe care îl găzduieşte la Cotroceni, câteva declaraţii cu privire la bucăţile de dronă descoperite în Deltă.

„Am fost informat în timp real de către MApN cu privire la această descoperire şi am solicitat investigarea de urgenţă şi profesionistă a provenienţei acestor componente, precum şi a momentului şi circumstanţelor în care au ajuns pe teritoriul românesc”, a spus preşedintele.

Toate acestea au venit după ce marți după amiază Klaus Iohannis susţinea sus şi tare că „nu a existat nicio piesă şi nicio dronă şi nicio altă parte a unui dispozitiv care a ajuns în România”.

ADVERTISING

Explicaţia pentru această contradicţie a venit de la ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

Acesta susţine că abia marți, în jurul orei 18 (iar preşedintele a vorbit înainte de ora 17), au apărut primele indicii că au fost găsite resturi care pot fi asociate cu echipamente de tip dronă, în judeţul Tulcea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇