Ministrul Apărării, întrebat dacă se teme că va fi demis după scandalul dronei căzute în Deltă: Nu, pentru că poziția nu am ocupat-o prin concurs

Ministrul Apărării, întrebat dacă se teme că va fi demis după scandalul dronei căzute în Deltă: Nu, pentru că poziția nu am ocupat-o prin concurs

Ministrul Apărării Angel Tîlvăr a declarat miercuri, răspunzând unei întrebări, că nu se teme că va fi schimbat din funcţie pe fondul scandalului presupuselor fragmente de dronă găsite în judeţul Tulcea.

Motivul pentru care Tîlvar e așa de sigur pe postul său este că nu a dat vreun concurs ca să-l ocupe.

„Nu îmi este teamă (de demitere, n.red.) pentru că poziţia pe care o ocup nu am ocupat-o prin concurs, iar cei care m-au numit au şi dreptul să mă revoce”, a răspuns Tîlvăr.

Întrebat dacă preşedintele Iohannis s-a supărat când l-a anunţat că sunt bucăţi de dronă în România, în condiţiile în care marţi afirmase că nu există asemenea elemente pe teritoriul ţării, ministrul Apărării a răspuns: „Am oferit toate detaliile pe care le-am avut la acel moment şi domnia sa mi-a spus să fac tot ce este legal, corect şi eficient ca lucrurile să poată fi înţelese bine din punct de vedere al situaţiei apărute”.

ADVERTISING

Amintim că, după ce marți după amiază Klaus Iohannis susţinea sus şi tare că „nu a existat nicio piesă şi nicio dronă şi nicio altă parte a unui dispozitiv care a ajuns în România”, iată că azi autorităţile confirmă oficial ceea ce ucrainenii și jurnaliștii străini spun de două zile: bucăţi de dronă au căzut pe malul românesc al Dunării.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a încercat să acopere declarațiile ferme ale șefului statului, susținând că abia ieri, în jurul orei 18:00 (iar preşedintele a vorbit înainte de ora 17:00), au apărut primele indicii că au fost găsite resturi care pot fi asociate cu echipamente de tip dronă, în judeţul Tulcea.

ADVERTISING

Amintim că Iohannis făcuse declarațiile la baza Cincu, unde era însoțit de premierul luxemburghez Xavier Bettel.

Întrebat la rându-i de incidentul despre care vorbeau ucrainenii dar îl negau autoritățile române, Bettel a declarat: „Dacă preşedintele ţării spune asta, eu cred”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇