Rusia a trimis delfini antrenați militar la o bază navală din Marea Neagră

Rusia a trimis delfini antrenați militar la o bază navală din Marea Neagră

Rusia a desfășurat delfini antrenați militar pentru a proteja o bază navală din Marea Neagră de un posibil sabotaj al forțelor ucrainene.

Marina rusă a amplasat două țarcuri pentru delfini la intrarea în portul Sevastopol, chiar în interiorul unui dig. Acestea au fost instalate în februarie, la începutul invaziei Ucrainei, potrivit unei analize a imaginilor din satelit, scrie USNI News.

Sevastopol este cea mai importantă bază navală a Marinei Ruse din Marea Neagră. Delfinii au fost antrenați în operațiuni contra-scafandri și astfel mamiferele pot împiedica forțele ucrainene să se infiltreze în port, pe sub apă, pentru a sabota navele de război.

ADVERTISING

În interiorul portului, multe nave maritime ruse sunt așezate în afara razei de acțiune a rachetelor ucrainene, dar sunt vulnerabile la sabotaje subacvatice, potrivit fotografiilor din satelit.

Ziua 64 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

În timpul Războiului Rece, marina sovietică a dezvoltat mai multe programe pentru folosirea delfinilor la diverse operațiuni, la o unitate ce avea sediul la Kazacia Bukhta, lângă Sevastopol, unde se află și astăzi.

Odată cu prăbușirea Uniunii Sovietice în 1991, unitatea a trecut la armata ucraineană. După anexarea Crimeii de către Rusia în 2014, unitatea a intrat iar sub controlul marinei ruse. Ulterior, programele pentru folosirea mamiferelor marine au fost extinse.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Flota nordică a Rusiei folosește diferite tipuri de mamifere marine. Balenele Beluga și focile se află printre ele.

Totodată, în 2018, mai mulți delfini au fost dislocați timp de câteva luni la baza navală a Rusiei din Marea Mediterană din Tartus, Siria, potrivit fotografiilor din satelit.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇