Noi imagini de la scufundarea crucişătorului Moscova. Rușii continuă să susțină că furtuna a fost de vină (Video)

Noi imagini de la scufundarea crucişătorului Moscova. Rușii continuă să susțină că furtuna a fost de vină (Video)

Noi imagini şi înregistrări video care surprind scufundarea crucişătorului Moskva, fosta navă-amiral a Flotei ruse la Marea Neagră, au fost postate pe reţele de socializare.

Imaginile arată fumul gros care iese din navă și două ambarcațiuni de salvare la o oarecare distanță de nava amiral a rușilor în Marea Neagră. Moscova deja începuse să ia apă și era înclinată pe o parte.

O reacție din partea Kremlinului la noile imagini a venit prin purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov. Acesta spune că nu poate garanta veridicitata videoului.

ADVERTISING

”Am văzut imaginile, dar nu putem spune dacă sunt sau nu reale”, a răspuns el, când jurnaliștii i-au cerut să își exprime părerea, potrivit agenției ruse de presă TASS.

Ucraina şi Rusia susţin două versiuni contradictorii despre scufundarea navei, care a ajuns joi pe fundul Mării Negre.

În timp ce ucrainenii au anunțat rapid succesul scufundării navei, după ce au lovit-o două rachete Neptun - variantă susținută de oficiali ai Pentagonului și serviciile de informații ale altor state NATO -, rușii au recunoscut târziu că nava nu a mai putut fi salvată. Moscova susţine că crucişătorul s-a scufundat în timpul unei furtuni pe mare, după un incendiu şi o explozie la bord.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ziua 54 de război în Ucraina – desfăşurarea evenimentelor

Nu există cifre oficiale cu privire la numărul de persoane la bord, care se estimează că ar fi fost 510. Fostul deputat rus Ilia Ponomariov, acum rezident în Kiev, spune că au supravieţuit doar 58. Iar ucrainenii spun că şi comandantul navei, căpitanul Anton Kuprin, a murit.

În schimb, rușii au susținut ca majoritatea marinarilor au fost salvați, iar duminică, la Sevastopul, șeful Marinei Rusiei, amiralul Nikolai Yevmenov, a organizat o întâlnire, cu supraviețuitorii crucișatorul.

ADVERTISING

Ministerul Apărării din Rusia a publicat câteva imagini care să dovedească faptul că această întâlnire a avut loc. Nu au fost însă date niciun fel de detalii despre numărul supraviețuitorilor sau a eventualelor victime.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇