Românii din Italia se organizează ca să-l prindă pe Ionel Arsene

Românii din Italia se organizează ca să-l prindă pe Ionel Arsene

Mai mulți români din Italia au distribuit pe rețelele de socializare un mesaj prin care îi îndeamnă pe cei care îl văd pe președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, să anunțe autoritățile.

Arsene a fost condamnat definitiv, vineri, la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influenţă. Dar nu e de găsit, iar surse citate de televiziunile de știri spun că ar fi plecat din țară, în Italia.

A fost dat în urmărire și a fost pus pe lista ”Most wanted” a Poliţiei Române.

Ionel Arsene și-ar fi deschis încă din 2019 o firmă de construcții la Brescia, împreună cu cumătrul său, Gheorghe Vlasie, zis Ginel, judecat și el într-un dosar al DIICOT.

ADVERTISING

Dacă au rezidență în Italia de mai bine de 5 ani, au dezvoltat o afacere acolo și au plătit impozite în peninsulă, infractorii au toate șansele să nu fie extrădați, precizează TVR.

Mai mulți fugari celebri, precum fosta șefă a DIICOT Alina Bica, fostul acționar de la Dinamo Dragoș Săvulescu, sau fostul colonelul SRI Daniel Dragomir se află în Italia.

În luna mai anul trecut, Ministerul Justiţiei a anunțat că a propus modificarea punctuală a Codului Penal, ca răspuns la creşterea numărului de condamnaţi care se sustrag executării pedepsei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Legea fugarilor” prevedea că persoanele condamnate definitiv care nu se predau în termen de 7 zile sunt considerate „evadate”. Conform legii, celor care evadează li se adaugă și pedeapsa cu închisoarea pentru evadare, iar autoritățile au mai multe pârghii de forță pentru a îi prinde.

CSM a avizat însă negativ proiectul legii, a declarat ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇