Ionel Arsene a fost condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare UPDATE Nu e de găsit, ar fi plecat în Italia. A fost dat în urmărire

Ionel Arsene a fost condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Nu e de găsit, ar fi plecat în Italia. A fost dat în urmărire

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a fost condamnat definitiv, vineri, la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influenţă. Dar nu e de găsit, iar surse citate de televiziunile de știri spun că ar fi plecat din țară încă de săptămâna trecută. În Italia.

UPDATE: După emiterea mandatului, poliţiştii din Neamţ l-au căutat la adresele cunoscute pentru a-l duce la închisoare, chiar dacă existau informaţii că preşedintele CJ Neamţ a plecat din ţară. După ce nu a fost găsit, Ionel Arsene a fost dat în urmărire și a fost pus pe lista ”Most wanted” a Poliţiei Române.

ADVERTISING

Curtea de Apel Braşov a decis condamnarea lui Ionel Arsene la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă, faptă săvârşită în iunie 2013 şi tot la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă, faptă comisă în iulie 2015. 

“Contopeşte cele două pedepse principale de mai sus, aplică inculpatului Arsene Ionel pedeapsa principală cea mai grea, de cinci ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 1 an şi 8 luni închisoare, rezultând pedeapsa principală de 6 ani şi 8 luni închisoare pe care o va executa inculpatul”, se arată în minuta instanţei, citată de News.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, Curtea de Apel Braşov a aplicat şi o pedeapsă complementară şi anume interzicerea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere, sau de a exercita atribuţii de conducere în cadrul vreunui partid, formaţiune sau alianţă politică din România, pe o perioadă de 5 ani. 

Magistraţii au mai hotărât confiscarea de la Ionel Arsene a sumelor de 80.000  de euro şi 80.000 lei.

ADVERTISING

Decizia este definitivă și este mai mică decât decizia Tribunalului Bacău, din 6 aprilie 2022, când Arsene a fost condamnat la opt ani şi patru luni de închisoare.  

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ au primit mandat de aducere pentru executarea pedepsei cu închisoarea și la acest moment în caută pe Ionel Arsene.

Însă, potrivit unor surse oficiale citate de Antena 3, Ionel Arsene ar fi plecat deja din țară. Săptămâna trecută și-a luat concediu și nu a mai fost văzut la CJ Neamț de atunci. Sursele citate susțin că Ionel Arsene a plecat pe 4 martie în Italia, acolo unde se mai află alți români celebri condamnați, unii dintre ei reușind să scape de sentințele pronunțate în România. Ionel Arsene ar avea cetățenie italiană și chiar și o locuință.

Ionel Arsene a fost judecat pentru că, în anul 2013, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a PSD, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză), bani pentru a interveni la conducerea ANI pentru a îndeparta din funcție un rival politic. Mai exact, a primit 100.000 de mii de euro de la Gheorghe Ştefan pentru a interveni pe lângă şeful ANI de la acel moment, Horia Georgescu, astfel încât Culiţă Tărâţă, în acea perioadă preşedinte al CJ Neamţ, să fie declarat incompatibil.

De asemenea, el a mai fost judecat de procurorii anticorupţie şi într-un alt dosar de trafic de influenţă. El a fost acuzat că ar fi pretins de la un om de afaceri 5% din suma totală de 60.000.000 lei ce trebuia alocată de Administraţia Naţională Apele Române (A.N.A.R.) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administraţiile bazinale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇