România va pregăti paramedici ucraineni

România va pregăti paramedici ucraineni

România şi-a asumat, în cadrul NATO, un acord de pregătire a paramedicilor ucraineni care include şi medicină tactică de intervenţie în timp de război, documentul fiind semnat, luni.

Proiectul presupune pregătirea a 197 salvatori ucraineni din cadrul sistemului naţional pentru situaţii de urgenţă.

"Este o nouă contribuţie importantă a României pentru sprijinirea Ucrainei în elementele cele mai importante şi necesare în cadrul războiului neprovocat de agresiune purtat de Rusia pe teritoriul ucrainean.

ADVERTISING

Susţinerea României o acordăm în modul cel mai direct şi oportun şi vizează salvatorii de toate categoriile care trebuie să intervină atât la distanţă, în spatele frontului, în regiunile lovite de la distanţă de lovituri aeriene ruse, cât şi în linia întâi, acolo unde salvatorii se confruntă cu o gamă de răni şi suferinţe specifice perioadelor de război şi confruntărilor directe cu arme convenţionale de infanterie şi artilerie. O dată în plus, România îşi respectă angajamentele şi în cadrul Alianţei", a declarat premierul Nicolae Ciucă, citat în comunicat.

ADVERTISING

Valoarea estimată a proiectului este de 450.000 de euro, ce sunt asiguraţi prin fondul fiduciar NATO iar România va asigura, cu titlu gratuit, pregătirea în cadrul Centrelor SMURD de la Târgu Mureş şi Oradea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇