România trimite opt tone de materiale medicale să ajute Libanul, după explozia de la Beirut

România trimite opt tone de materiale medicale să ajute Libanul, după explozia de la Beirut

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că țara noastră va trimite aproximativ opt tone de materiale medicale, pentru gestionarea efectelor exploziei produsă marți la depozitul de azotat de amoniu din Beirut.

”Tara noastră s-a numărat printre statele care au primit cerere de acordare a asistenței internaționale din partea guvernului libanez, prin activarea Mecanismului European de Protecție Civilă.

Guvernul României, societatea civilă și reprezentanții diasporei libaneze au răspuns imediat apelului solicitat iar prin eforturi comune, o cantitate relevantă de echipamente medicale urmează a fi donate către statul libanez”, se arată într-un comunicat remis SpotMedia.ro.

ADVERTISING

Echipamentele vor fi transportate cu două aeronave puse la dispoziție de Forțele Aeriene Române, un C-130 Hercules și un C-27J Spartan.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Transportul va fi insoțit de două cadre ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. La fața locului li se va alătura și un membru al echipei de protecție civilă europeană, din partea Ministerului Mediului, care se află deja în zona afectată de explozie și sprijină autoritățile în coordonarea forțelor de intervenție și a asistenței internaționale.

ADVERTISING

A.Ș.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇