Exploziile de la Beirut: Ancheta ia în calcul ipoteza unei intervenţii externe

Exploziile de la Beirut: Ancheta ia în calcul ipoteza unei intervenţii externe

O anchetă cu privire la exploziile de marţi seara în portul Beirut urmează să stabilească dacă această catastrofă a fost cauzată de neglijenţă, dacă este accidentală sau dacă a avut loc în urma unei acţiuni externe, a anunţat preşedintele libanez Michel Aoun.

”Cauza nu a fost încă stabilită. Există posibilitatea unui amestec extern, precum o rachetă, o bombă sau alt mijloc”, a declarat şeful statului libanez, citat de mai multe publicaţii locale, relatează Reuters.

Aceste declaraţii au fost confirmate de către preşedinţie.

ADVERTISING

Michel Aoun a precizat că investigaţiile cu privire la exploziile de marţi, soldate cu cel puţin 154 de morţi, se desfăşoară la trei niveluri.

”În primul rând, cum a intrat materialul exploziv şi (cum) a fost depozitat (...), în al doilea rând, explozia este rezultatul unei neglijenţe sau unui accident (...) şi, în al treilea rând, posibilitatea să existe un amestec extern”, a declarat Aoun.

Citește și:

Confruntări violente între protestatari şi forţele de ordine în apropierea Parlamentului din Beirut, după exploziile care au ucis peste 100 de oameni

ADVERTISING

Tragedia din Beirut: 16 responsabili ai portului unde s-au produs exploziile au fost arestaţi

Cauza exploziei colosale de la Beirut: 2.750 de tone de nitrat de amoniu uitate într-un depozit. Lui Trump îi miroase însă a bombă și atentat

Tragedia din Beirut, un amalgam de corupție și neglijență. Ce legătură are Republica Moldova?


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇