Mărturii dramatice după exploziile din Beirut: Nu mai avem nimic, a fost apocaliptic

Mărturii dramatice după exploziile din Beirut: Nu mai avem nimic, a fost apocaliptic

Exploziile uriașe care au zguduit marți Beirutul s-au simțit până la 240 de kilometri. Unda de șoc a fost atât de puternică încât a spart geamurile clădirilor și le-a afectat structura pe o rază de cel puțin 10 kilometri.

Bilanțul victimelor a ajuns la 78 de morți și peste 4.000 de răniți, relatează CNN.

Mulți cetățeni s-au dus în număr mare la spitale, ca să doneze sânge pentru cei răniți.

Între timp, mai mulți martori relatează ce au văzut la fața locului.

”Eram pe verandă când întreg cartierul a început să se miște. A fost foarte intens. Nu am mai simțit așa o frică niciodată”, povestește Bane Fakih, regizor care locuiește în vestul orașului.

ADVERTISING

Scena a fost ”apocaliptică”

Un alt martor la explozie, Bachar Ghattas, spune că scena a fost una apocaliptică.

”Portul Beirut este complet distrus. A fost apocaliptic. E foarte înfricoșător ce se întâmplă, toată lumea este speriată. Serviciile de urgență sunt copleșite de situație”, a precizat martorul.

O activistă cunoscută din Beirut, Maya Ammar, punctează că totul a fost redus la nimic.

”Nu am văzut Beirutul așa niciodată. Beirut arată astăzi exact cum arată inimile noastre. Nu mai avem nimic... Când credeam că nu se poate întâmpla ceva mai rău... Familia și prietenii mei îmi spun să mă duc acasă, ca să nu respir toxine. Dar nu mă pot duce acasă. Am prieteni care și-au pierdut casa. Locuințele lor au fost complet distruse. Trebuie să îi ajut”, a povestit ea pentru CNN.

ADVERTISING

Explozia și cauza

O explozie uriașă a zguduit marți Beirutul. Deflagrația a avut loc în portul capitalei Libanului și s-a simțit până la 240 de kilometri, chiar și în Cipru. Bilanțul victimelor este de cel puțin zeci de morți si peste 4.000 de răniți.

După bubuitură, un nor roșu s-a ridicat amenințător deasupra orașului.

Unda de șoc a fost atât de puternică încât a afectat clădirile pe o rază de cel puțin 10 kilometri. Balcoanele au fost smulse cu totul, iar mașinile au fost pur și simplu aruncate pe capote, cu roțile în sus.

ADVERTISING

Autorităţile libaneze au informat că cele două explozii au fost cauzate de explozia a 2.750 de tone de nitrat de amoniu, substanţă utilizată în compoziţia anumitor îngrăşăminte, dar şi a explozibililor.

Premierul Hassan Diab a anunţat că aproximativ 2.750 de tone de nitrat de amoniu erau stocate în depozitul portului din Beirut unde s-a produs explozia care a provocat victime şi daune fără precedent în capitala libaneză.

Iată mai multe detalii despre explozia uriașă din Beirut:

(Video) O explozie uriașă a zguduit Beirutul. Unda de șoc a făcut ravagii, lăsând în urmă aproape 3.000 de victime. ”Seamănă cu ce am văzut la Hiroshima și Nagasaki”

Cauza exploziei colosale de la Beirut: 2.750 de tone de nitrat de amoniu uitate într-un depozit. Lui Trump îi miroase însă a bombă și atentat

Ambasada României la Beirut a fost avariată de explozie. Iohannis transmite condoleanțe Libanului


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇