Ambasada României la Beirut a fost avariată de explozie. Iohannis transmite condoleanțe Libanului

Ambasada României la Beirut a fost avariată de explozie. Iohannis transmite condoleanțe Libanului

Sediul Ambasadei României din Liban a fost afectat de explozia puternică ce a zguduit marți Beirutul.

Ministerul român de Externe anunță că Ambasada a suferit avarii minore iar personalul misiunii diplomatice române este în afara oricărui pericol.

MAE arată că misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea persoanelor afectate.

Până la acest moment, precizează MAE, autorităţile locale nu au notificat ambasada cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară.

MAE precizează că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Beirut: 00961 5 924 849, 00961 5 920 432, 00961 5 920 452 sau la numărul de telefon de urgență al misiunii diplomatice: 00961 76 775 503.

MAE precizează că Ambasada României la Beirut continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune.

ADVERTISING

Iohannis, mesaj de condoleanțe

Între timp, președintele Klaus Iohannis s-a alăturat liderilor lumii și a transmis, prin intermediul Twitter, un mesaj de condoleanțe.

"Sincere condoleanţe familiilor victimelor exploziilor îngrozitoare din Beirut. Suntem alături de Liban şi de poporul libanez în aceste vremuri dificile".

Aproape 3.000 de victime și bilanțul crește continuu

Amintim că o explozie uriașă a zguduit marți Beirutul. Deflagrația a avut loc în portul capitalei Libanului și s-a simțit până la 240 de kilometri. După bubuitură, un nor roșu s-a ridicat amenințător deasupra orașului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Bilanțul victimelor este de zeci de morți si aproape 3.000 de răniți. Premierul Libanului, Hassan Diab a decretat ca miercuri să fie zi de doliu național.

În același timp, guvernatorul Beirutului Marwan Abboud a comparat ceea ce a văzut cu atacul atomic de la Hiroshima și Nagasaki.

A.Ș.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇