Republicanii din Senat nu vor ca procesul lui Trump să înceapă înainte de jumătatea lui februarie

Republicanii din Senat nu vor ca procesul lui Trump să înceapă înainte de jumătatea lui februarie

Republicanii din Senatul Statelor Unite nu vor ca procesul fostului preşedinte Donald Trump să înceapă mai devreme de jumătatea lui februarie, a declarat liderul minorităţii din camera superioară a Congresului, Mitch McConnell.

El a apreciat că astfel toate părţile vor avea suficient timp să se pregătească.

Moștenirea lui Donald Trump nu poate fi reparată printr-un ordin executiv

McConnell a afirmat că i-a sugerat această procedură liderului majorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer. Democraţii, care doresc ca Trump să nu mai poată deţine niciodată o funcţie publică, sunt cei care trebuie să aprobe calendarul procesului, transmite Reuters.

ADVERTISING

Actul de inculpare a lui Trump, trimis Senatului de Camera Reprezentanţilor - camera inferioară a Congresului - îl prezintă pe fostul lider de la Casa Albă drept răspunzător de atacul din 6 ianuarie al unor protestatari asupra Capitoliului din Washington, sediul legislativului american. În urma incidentelor şi-au pierdut viaţa cel puţin cinci oameni, inclusiv un poliţist.

Află totul despre scandalul legat de Trump şi asaltul de la Capitoliu

Camera cu majoritate democrată îl acuză pe Trump de incitare la insurecţie; atacul a avut loc imediat după un miting al susţinătorilor săi, unde a ţinut un discurs inflamator.

ADVERTISING

McConnell a propus congresmenilor să nu înainteze oficial acuzaţiile Senatului până în 28 ianuarie. Ambele partide ar avea astfel la dispoziţie mai mult de două săptămâni pentru a-şi prezenta documentele, după care vor începe audierile în Senat, similare unui proces judiciar.

Amânarea procedurii i-ar putea conveni şi noului preşedinte al Statelor Unite, democratul Joe Biden, apreciază Reuters. Senatul trebuie să aprobe membrii Guvernului de la Washington şi titularii altor funcţii-cheie, iar dacă senatorii s-ar ocupa în primul rând de procesul lui Trump, programul de guvernare al noii administraţii ar putea fi încetinit. 

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇