Regele Charles al III-lea vine în România (Surse)

Regele Charles al III-lea vine în România (Surse)

Regele Charles al III-lea va sosi în România în data de 2 iunie şi va fi primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis.

Surse oficiale au declarat pentru News.ro că acesta nu va fi însoţit de regina Camilla, soţia sa. Regele se va deplasa în timpul vizitei şi la reşedinţa sa de la Viscri.

Regele Charles al III-lea a fost încoronat pe 6 mai în cadrul unei ceremonii fastuoase.

El este un mare prieten al României, fiind prezent, din 1998 încoace, aproape în fiecare an în ţara noastră, iar în Marea Britanie, Familia Regală a României participă anual la vizite publice sau oficiale.

ADVERTISING

Charles deţine două proprietăţi în România: una în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri (judeţul Braşov).

Ultima dată a fost în România anul trecut, în luna mai, când a lansat, la Sibiu, cel mai mare proiect transfrontalier de reîmpădurire din Europa.

Charles a ținut să vorbească la revenirea în țara noastră (după lunga absenţă din pandemie), în limba română.

„E o mare bucurie să mă aflu din nou în România după 3 ani de absență. Gândurile mele au fost cu voi în această perioadă dificilă”, a spus Charles, la ultima vizită în România.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Charles a ajuns pentru prima dată în localitățile din sudul Transilvaniei în primăvara anului 1998. A iubit de atunci România, poate și pentru că există o legătură de sânge: contesa Claudia Rhedey, născută în 1812 la Sângeorgiu de Pădure, este stră-stră-stră bunica reginei.

„Este ultimul colț al Europei în care se poate observa o sustenabilitate reală, o reziliență completă și menținerea unui întreg ecosistem”, spune regele Charles despre România.

„Am ajuns să apreciez și să cunosc atât de multe despre România, moștenirea ei istorică excepțională și neîntrecuta ei biodiversitate, întinsele ei păduri mixte și încântătoarele ei priveliști. Am vizitat multe locuri, dar sunt multe altele pe care vreau să le explorez.

ADVERTISING

România este o țară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai mare și mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele și mănăstirile Bucovinei, Moldovei și Maramureșului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei, colecțiile neprețuite din muzeele Bucureștiului sau frumusețea sălbatică a defileului Porțile de Fier, castelele, munții și satele săsești ale Transilvaniei sau văile retrase ale Banatului și Crișanei.

Moștenirea istorică a României se întinde în trecut până la fortărețele dacilor și cetățile grecești Histria și Argamum. (…) România ocupă un loc deosebit în inima mea. Îl număr printre strămoșii mei pe Vlad Țepeș, ceea ce ar putea explica de ce, în fiecare vizită, o parte din mine se simte acasă”, a mai declarat Charles al III-lea, regele Marii Britanii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇