Concertul de la încoronarea lui Charles: Omagiul emoționant al prințului William, dansul lui Sunak și acrobațiile lui Tom Cruise (Galerie video)

Concertul de la încoronarea lui Charles: Omagiul emoționant al prințului William, dansul lui Sunak și acrobațiile lui Tom Cruise (Galerie video)

Concertul de încoronare organizat lângă Castelul Windsor a încheiat duminică a doua zi de festivităţi pentru britanici, după „Marele Dejun” celebrat sub un cer senin și însorit.

Aproximativ 20.000 de persoane au putut asista la acest concert, în compania familiei regale, fără a-i număra pe cei care au urmărit festivităţile pe ecranele amplasate în parcurile Londrei.

În tribune, în jurul regelui Charles şi a reginei Camilla, s-a adunat întreaga familie regală. Kate şi William au fost însoţiţi de copiii lor George şi Charlotte. Prinţul Edward, fratele lui Charles, a fost şi el împreună cu soţia sa Sophie şi copiii lor. Chiar şi prinţul Andrew a fost acolo, împreună cu fosta lui soţie Sarah, ducesa de York. N-au lipsit nici personalităţile politice, precum prim-ministrul Rishi Sunak.

ADVERTISING

Nicio mare vedetă britanică nu a vrut să participe la încoronarea regelui Charles al III-lea. Au lipsit astfel Adele, Spice Girls, Harry Styles, Elton John sau Ed Sheeran.

Cu toate acestea, cântăreaţa americană Katy Perry, care a asistat cu o zi înainte la încoronarea regelui la Westminster Abbey, a încântat spectatorii cu hitul ei „Roar". A fost îmbrăcată duminică aceasta într-o rochie aurie spectaculoasă.

Katy Perry - Roar | Coronation Concert at Windsor Castle - BBC

Fosta membră a Pussycat Dolls Nicole Scherzinger a interpretat melodia din desenul animat „Mulan", acompaniată de pianistul Lang Lang.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Un alt moment culminant al serii, cântăreţul american Lionel Richie, ambasador precum Katy Perry al unei organizaţii caritabile a regelui Charles, a cântat celebra melodie „All Night Long".

Lionel Richie - All Night Long | Coronation Concert at Windsor Castle - BBC

Grupul Take That, fără Robbie William, a încheiat spectacolul cu piesa lor „Never Forget", foarte apreciată de public, printre care şi de premierul Rishi Sunak, care a dansat în tribună, în spatele lui George şi Charlotte care fluturau steaguri.

We'll never forget this Take That performance 🙌 | Coronation Concert at Windsor Castle - BBC

Un moment emoționant pentru rege a fost discursul fiului său, prinţul William.

ADVERTISING

Prinţul de Wales a vorbit despre angajamentul tatălui său în slujba ţării, dar şi de bunica sa, regina Elizabeta a doua, care îi priveşte „cu tandreţe de acolo de sus şi cu siguranță e o mamă mândră”.

Prince William's moving speech for King Charles III | Coronation Concert at Windsor Castle - BBC

Prinţul a lăudat, de asemenea, angajamentul regelui faţă de cauza mediului, pe care o îmbrăţişase „cu mult înainte de a fi un subiect de zi cu zi”.

„Tată, suntem cu toţii atât de mândri de tine”, a încheiat el.

Secvenţe filmate au punctat şi această seară muzicală, găzduită de actorul Hugh Bonneville, cunoscut pentru rolurile din „Downton Abbey" şi „Paddington". Actorul american Tom Cruise a apărut astfel la comanda unui avion, într-o secvenţă video proiectată pe scena de la Windsor.

„De la pilot la pilot, măria ta, poţi fi coechipierul meu oricând vrei!”, a spus el.

Tom Cruise says 'Your Majesty, you can be my wingman any time' at King's Coronation Concert

Regele Charles, care a servit, aşa cum este tradiţia familiei regale în Marină dar şi în Royal Air Force, a fost pilot de avion şi elicopter.

Luni, festivităţile continuă în Regatul Unit, britanicii având dreptul la o zi liberă suplimentară pentru această ocazie.

Thank you Windsor for an incredible evening!Whether you were watching in Windsor or at home, we hope you enjoyed the #CoronationConcert

Publicată de The Royal Family pe Duminică, 7 mai 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇