Raluca Turcan i-a urat ”La mulți ani” baronului Samuel von Brukenthal, mort în 1803. Val de ironii pe Facebook UPDATE După 7 ore, ministrul vine cu explicații

Raluca Turcan i-a urat ”La mulți ani” baronului Samuel von Brukenthal, mort în 1803. Val de ironii pe Facebook <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> După 7 ore, ministrul vine cu explicații

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, i-a urat luni ”La mulți ani” baronului Samuel von Brukenthal, guvernator al Transilvaniei și fondator al muzeului din Sibiu care îi poartă numele.

Doar că…acesta s-a născut la 26 iulie 1721 şi a decedat în 1803.

Raluca-Turcan-Samuel-von-Brukenthal
Foto: Facebook/Checheriță Răducu Mihai

Reacțiile internauților

În urma postării, Raluca Turcan a primit sute de mesaje critice și ironice. Iată câteva dintre acestea:

Duamnă, puteți sa îl urați și pe bunicul meu? Este decedat de 15 ani și sâmbătă avem pomană. Ar însemna mult pentru el când citește acolo Popa. Sărut mânușițele!

ADVERTISING

”Cu Raluca președinte învie și morții din morminte!!”

”Doamna draga, trebuia sa il tag-uiti, poate va si raspundea”

”Doamna Turcan, m-am indragostit de umorul dumneavoastra involuntar. Candva eram fan Viorica Dancila, dar de cand ati aparut in prim-planul scenei politice, eclipsand-o, m-a pierdut de admirator. Pe langa dumneavoastra este pistol cu apa. Sunteti geniala, sunteti o pata de culoare pentru tristul PNL , pentru intreaga scena politica. Aveti vocatia inconstientei absolute ce troneaza pe un fond de sobrietate savanta. La multi ani, stimata doamna!”

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Sa trăiască...face chef pe seara omul!”

”Nici "casă de piatră" n-ar strica să-i uraţi, cred.”

”La Multi Ani draga Mihai Viteazul! La Multi Ani, Mircea cel Batran! La Multi Ani si Tie, draga Tepes! Si nu in ultimul rand, toate cele bune Regelui Mihai!”

Postarea a fost editată

Ulterior, după numeroasele mesaje critice și ironice, Raluca Turcan și-a edidat postarea și a șters mesajul de ”La mulți ani”.

UPDATE: Reacția Ralucăi Turcan

După 7 ore de la postarea cu pricina, Raluca Turcan vine cu explicații și afirmă că ”spunem “La Mulți Ani, Mihai Eminescu” în fiecare an de 15 ianuarie. Iar prin acel “La Mulți Ani” de 15 ianuarie marcăm în fiecare an ziua de naștere a marelui poet”.

ADVERTISING

Similar, spune ea, astăzi, 26 iulie 2021, marcăm 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal.

”Samuel von Brukenthal este, așadar, aniversat în fiecare an la Sibiu, pe 26 iulie”, preciează ministrul Muncii.

Raluca Turcan a fost criticată și de social democrați și a ținut să le transmită acestora un mesaj: “La Mulți Ani” cu executare!

”Cât despre baronii PSD cu 4 clase și doctorate furate și care acum simt din nou nevoia sa se dea deștepți, să nu se panicheze, ca vor avea și ei muzeul lor: MUZEUL JILAVA! Lor, “La Mulți Ani” cu executare!”, a transmis Raluca Turcan.

Ministrul precizează că explicațiile au venit așa târziu, ”pentru că am fost blocată într-o întâlnire la Constanța timp de mai multe ore”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇