Raed Arafat: Unde nu e semnal, românii vor fi avertizați cu... portavocea

Raed Arafat: Unde nu e semnal, românii vor fi avertizați cu... portavocea

În România anului 2023 atacurile cu drona se anunţă la …portavoce.

Informaţia vine de la Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Există zone din Deltă unde nu e semnal GSM, aşa că mesajele RO-Alert nu au cum să ajungă la localnici, în caz că ruşii lansează un nou atac cu drone peste Dunăre.

„Acolo unde vor fi zonele cu risc mai mare să se întâmple ceva, chiar dacă riscul e mic, noi dăm mesaj RO-Alert când intră dronele în aria, în apropierea noastră.

Când Ministerul Apărării știe că dronele se îndreaptă spre Ucraina, ne dă zona și noi dăm alertă, să fie clar ce are de făcut fiecare.

ADVERTISING

În zonele în care nu există acoperire telefonică, există echipe care pot să transmită mesajul prin portavoce și sirene, de la mașini, de la IGSU.

Am discutat astăzi și cu președintele ANCOM, pentru a găsi soluții de a crește acoperirea telefonică în zonele izolate, unde avem puțină populație, ca mesajele RO-Alert să ajungă și acolo”, a precizat Raed Arafat, miercuri, la DigiFM.

Afirmaţiile sale vin în contextul în care azi-noapte locuitorii din mai multe localităţi din Tulcea şi Galaţi au fost treziţi din somn de mesaje Ro-Alert care anunţau noi atacuri asupra porturilor ucrainene. Oamenii au fost avertizați să se adăpostească, pentru că exista riscul să pice drone pe teritoriul țării noastre.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ulterior, ISU Tulcea a primit două apeluri la 112 care anunţau că sunt observate obiecte care cad în zona Nufărul, iar echipele Ministerului Apărării s-au deplasat în zona sesizată pentru a verifica situaţia. Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în zona Nufărul-Victoria. Acestea au fost zărite din elicopter, pe un deal. Comuna Nufărul, cu satul Victoria, se află la vreo 20 de kilometri de granița cu Ucraina, pe brațul Sfântu Gheorghe al Dunării.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇