Putin s-a întâlnit cu Lukașenko și au vorbit despre extinderea NATO în Suedia și Finlanda

Putin s-a întâlnit cu Lukașenko și au vorbit despre extinderea NATO în Suedia și Finlanda

Vladimir Putin a declarat că extinderea NATO este folosită de Statele Unite într-un mod „agresiv”, pentru a agrava o situație de securitate globală deja dificilă.

El a mai spus că Rusia nu are nicio problemă cu Finlanda sau Suedia, deci nu intrarea lor în NATO este o amenințare directă, ci mai degrabă extinderea infrastructurii militare a alianței atât de aproape de Rusia, scrie The Guardian.

„Extinderea infrastructurii militare în acest teritoriu ar provoca cu siguranță răspunsul nostru. Care va fi acela? Vom vedea ce amenințări sunt create pentru noi. Se creează probleme fără niciun motiv. Vom reacționa în consecință”, a declarat Putin.

ADVERTISING

El a vorbit, luni, la o întâlnire cu liderii Organizației Tratatului de Securitate Colectivă, care include Belarus, Armenia, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan.

Este prima dată după începerea pandemiei când întâlnirea are loc în format fizic, iar Putin a participat personal, după cum reiese din imaginile difuzate de Kremlin.

Ziua 82 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

Premierul Suediei Magdalena Andersson a confirmat, luni, că ţara sa va solicita aderarea la NATO, schimbând astfel o istorie lungă de neutralitate militară. Amintim că ieri şi Finlanda a confirmat oficial că vrea să devină membră NATO şi îşi va depune candidatura în acest sens.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇