Putin a primit moștenire o colecție de artă de 2 miliarde de dolari

Putin a primit moștenire o colecție de artă de 2 miliarde de dolari

Putin a primit moștenire o colecție de artă de 2 miliarde de dolari de la Nina Moleva, celebru critic de artă, istoric și scriitoare rusă. Ea a murit pe 11 februarie, la vârsta de 99 de ani. A fost soția artistului Eliya Belyutin, care a murit în 2012.

Cei doi dețineau o colecție de artă impresionantă, inclusiv lucrări ale lui Leonardo da Vinci, Michelangelo, Diego Velazquez, Titian, Bernardino dei Contino, Antonio Rossellino.

Potrivit publicației Moskovsky Komsomolets, valoarea acestei colecții este estimată la 2 miliarde de dolari.

ADVERTISING

Nina Molev a spus că această colecție a fost începută de bunicul ei, Ivan Grinev, care a lucrat ca artist la Teatrul Imperial. În timpul Uniunii Sovietice, picturile erau ascunse în apartamentul său. În 1968, o parte din apartament a fost restituită moștenitorilor, iar Nina și soțul ei au descoperit această colecție unică.

În anii '90, Nina Moleva și soțul ei au decis să dea moștenire Rusiei colecția, dar acest lucru nu era posibil legal. Apoi, a fost întocmit un testament în favoarea lui Vladimir Putin.

ADVERTISING

Nina Moleva s-a născut pe 5 decembrie 1925. A absolvit Universitatea de Stat din Moscova. Din 1950, a lucrat ca și consultant de artă pentru diverse instituții culturale și edituri.

A predat cursuri de literatură și a ținut prelegeri în străinătate. Din 1975 până în 1989, Nina Moleva a creat și a condus Teatrul de Poveste Scenică împreună cu actorii Teatrului Maly. În 1995, s-a căsătorit cu Eliy Belyutin.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇