Putin anunță că Rusia e pe cale să creeze vaccinuri împotriva cancerului

Putin anunță că Rusia e pe cale să creeze vaccinuri împotriva cancerului

Președintele Vladimir Putin a declarat miercuri că oamenii de știință ruși sunt aproape de a crea vaccinuri împotriva cancerului care ar putea fi în curând disponibile pacienților.

Putin a spus că „ne-am apropiat foarte mult de crearea așa-numitelor vaccinuri împotriva cancerului și a medicamentelor imunomodulatoare ale unei noi generații”, scrie Reuters.

„Sper că în curând vor fi utilizate în mod eficient ca metode de terapie individuală”, a adăugat el, vorbind la un forum de la Moscova despre tehnologiile viitorului.

ADVERTISING

Putin nu a specificat ce tipuri de cancer vor viza vaccinurile. Mai multe țări și companii lucrează în prezent la vaccinuri împotriva cancerului.

Anul trecut, guvernul Regatului Unit a semnat un acord cu BioNTech, cu sediul în Germania, pentru a lansa studii clinice care să ofere „tratamente personalizate împotriva cancerului”, cu scopul de a ajunge la 10.000 de pacienți până în 2030.

Totodată, companiile farmaceutice Moderna și Merck & Co dezvoltă un vaccin experimental împotriva cancerului, despre care un studiu a arătat că a redus șansele de recidivă sau deces din melanom - cel mai mortal cancer de piele - la jumătate după trei ani de tratament.

ADVERTISING

În prezent, există șase vaccinuri autorizate împotriva papilomavirusurilor umane (HPV), care provoacă multe tipuri de cancer, inclusiv cancerul de col uterin, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, precum și vaccinuri împotriva hepatitei B (HBV), care poate duce la cancer la ficat.

În timpul pandemiei de coronavirus, Rusia și-a dezvoltat propriul vaccin Sputnik V împotriva Covid-19 și l-a vândut în mai multe țări, deși pe plan intern s-a confruntat cu reticența oamenilor de a se vaccina.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇