Unul dintre cele mai temute virusuri ar putea fi folosit pentru a trata cancerul. E eficient în cazul unui cancer întâlnit în cazul copiilor

Unul dintre cele mai temute virusuri ar putea fi folosit pentru a trata cancerul. E eficient în cazul unui cancer întâlnit în cazul copiilor

Unul dintre cele mai temute virusuri, Zika, transmis de țânțari, ar putea fi folosit pentru a distruge celulele canceroase, a anunțat o echipă de medici de la Spitalul de Copii Nemours, din Florida.

Un studiu recent a arătat că un singur vaccin cu Zika, administrat cobailor cu neuroblastom, a micșorat sau chiar eliminat tumorile, scrie Medical Xpress.

Practic, rata eficacității în cazurile de neuroblastom, o formă de cancer care se dezvoltă în țesutul nervos și care apare în special la copii, a fost de 80 - 90% și asta după doar un singur vaccin, fără simptome adverse și fără a se observa cazuri de recidivă.

ADVERTISING

În cadrul experimentelor, specialiștii au recoltat celule canceroase pe care le-au injectat cobailor. Odată ce s-au format tumorile canceroase, acestea au fost injectate cu virusul Zika.

După administrarea ”vaccinului Zika”, tumorile aproape că au dispărut. Când doza a fost mai mare, tumorile au fost chiar eliminate, fără a reapărea apoi nici acestea și nici alte simptome.

Pasul următor îl constituie testele pe oameni. În plus, se testează deja pe cobai eficiența virusului și în alte tipuri de cancer.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇