Putin a ordonat cucerirea întregului Donbas până la 1 iulie

Putin a ordonat cucerirea întregului Donbas până la 1 iulie

Preşedintele rus Vladimir Putin ar fi dat termen armatei ruse să ajungă la graniţele administrative ale regiunii Lugansk la 1 iunie şi la cele ale regiunii Doneţk până la 1 iulie, astfel încât în prima zi a lunii iulie să fie cucerit întregul bazin carbonifer Donbas, în estul Ucrainei.

citizen

Planurile Kremlinului prevăd la început cucerirea întregii regiuni Lugansk, au declarat surse din serviciile secrete ucrainene pentru postul de televiziune 24-îi kanal.

Având în vedere că situaţia este mult mai dificilă pentru invadatori în regiunea Doneţk, pentru ocuparea acesteia le-a fost alocată o perioadă mai mare de timp, până la 1 iulie, relatează marţi agenţia de presă Unian, citând serviciile de informaţii.

Trupele ruse au renunţat să cucerească concomitent întreaga zonă a Donbasului (din care fac parte regiunile Lugansk şi Doneţk), susţin respectivele surse.

citizen

Administraţia militară regională ucraineană din Lugansk precizase anterior că aproximativ 95% din teritoriul regiunii se află deja sub ocupaţie rusă.

În prezent, lupte înverşunate se dau la Severodoneţk, centrul administrativ al regiunii Lugansk din 2014, după ce separatiştii proruşi susţinuţi de Moscova au ocupat o parte din această regiune.

Şeful administraţiei militare regionale din Lugansk, Serghei Gaidai, declarase anterior că trupele ruse controlează deja "o parte" din Severodoneţk, unde se dau lupte de stradă, dar că nu există pericolul încercuirii trupelor ucrainene de aici.

citizen

După ce a renunţat la cucerirea Kievului în prima etapă a invaziei, în faţa rezistenţei acerbe a forţelor de apărare ucrainene, Kremlinul s-a concentrat pe ocuparea regiunilor Doneţk şi Lugansk în graniţele lor dinainte de 2014.

Ziua 97 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇