Ce se va întâmpla cu războiul din Ucraina dacă moare Vladimir Putin

Ce se va întâmpla cu războiul din Ucraina dacă moare Vladimir Putin

Speculațiile privind starea de sănătate a lui Vladimir Putin au alimentat dezbateri și au întreținut speranța că omul care a ordonat invadarea Ucrainei se va retrage în curând de la putere, într-un fel sau altul.

Mai mulți experți consultați de Business Insider se tem că lucrurile nu stau chiar așa.

În primul rând, spun toți aceștia, nu există dovezi credibile că Putin chiar ar fi grav bolnav sau pe moarte, cum se zvonește. Apoi, chiar dacă ar fi așa, nu este vorba doar de Putin - liderul de la Moscova are în spate un întreg sistem care îl susține și care îl poate înlocui.

ADVERTISING

Kevin Ryan, general de brigadă american în retragere și fost atașat militar în Rusia, spune că nici el nu a văzut până acum „nicio dovadă” că Putin ar suferi de vreo boală gravă, care să îl forțeze să lase puterea.

În plus, chiar dacă ar fi așa, asta nu înseamnă automat că se va opri războiul din Ucraina.

„Sigur că toți murim, dar nu cred că acest război este doar creația lui Putin. Moartea lui ar putea să-i afecteze cursul, dar cercul conducător care l-a susținut va fi în continuare acolo”, spune Ryan.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nici medicii chestionați nu au putut să spună cu siguranță că Putin chiar este bolnav, iar surse din serviciile secrete arată că o astfel de informație este foarte de greu de aflat și de verificat, astfel că, în cele din urmă, soarta războiului se va decide pe câmpul de luptă.

Ziua 96 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇