Vladimir Putin nu vede Rusia vinovată de criza alimentară și dă vina pe Occident

Vladimir Putin nu vede Rusia vinovată de criza alimentară și dă vina pe Occident

Acuzaţiile la adresa Rusiei privind responsabilitatea blocării exporturilor de alimente din Ucraina sunt „lipsite de fundament”, i-a transmis vineri preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a transmis vineri cancelarului Austriei, Karl Nehammer.

„Vladimir Putin a subliniat că încercările de a face Rusia responsabilă de dificultăţile în livrarea produselor agricole pe pieţele mondiale sunt lipsite de fundament”, anunţă Preşedinţia de la Moscova, potrivit cotidianului Le Figaro.

Liderul de la Kremlin a atribuit din nou amplificarea crizei alimentare la nivel internaţional "sancţiunilor antiruse impuse de Statele Unite şi de Europa".

ADVERTISING

Joi, Vladimir Putin a cerut, într-o conversaţie cu premierul italian Mario Draghi, anularea sancţiunilor antiruse impuse de Occident şi a acuzat autorităţile ucrainene că nu acceptă culoare umanitare pentru exporturile de cereale pe Marea Neagră.

Putin a subliniat că Rusia este pregătită să contribuie "semnificativ" la depăşirea crizei alimentare mondiale, condiţionând însă acest lucru de "anularea de către Occident a restricţiilor motivate politic impuse Rusiei", a anunţat Kremlinul, conform agenţiei italiene Adnkronos.

ADVERTISING

Administraţia de la Moscova a reafirmat, miercuri, oferta de a permite redeschiderea porturilor ucrainene dacă naţiunile occidentale anulează o parte din sancţiunile antiruse, dar Kievul a denunţat "şantajul" Moscovei, părând să critice inclusiv abordarea Uniunii Europene, care a propus negocieri cu Moscova.

Numeroase ţări din Africa şi Orientul Mijlociu sunt dependente de cerealele din Ucraina şi riscă să fie afectate grav de blocada navală impusă de Rusia.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇