Purtarea măştii de protecție în Anglia va deveni o opţiune personală

Purtarea măştii de protecție în Anglia va deveni o opţiune personală

Purtarea măştii faciale în Anglia va deveni o opţiune personală. Datele care vor determina dacă pot fi ridicate restricţiile legate de coronavirus sunt ”foarte favorabile”, a declarat duminică ministrul Locuinţelor, Robert Jenrick.

”Va fi o perioadă diferită, în care noi, ca cetăţeni, vom lua aceste decizii, în loc să ne spună Guvernul ce avem de făcut”, a declarat Jenrick la Sky News.

Restricţiile legate de carantină urmează să fie ridicate pe 19 iulie, potrivit programului stabilit de Guvern. Premierul Boris Johnson va stabili detaliile legate de etapa finală de relaxare a măsurilor în Anglia în următoarele zile, a spus Jenrick.

ADVERTISING

Întrebat dacă va înceta să poarte o mască facială dacă i se va permite, el a răspuns: "Da. Nu vreau în mod special să port o mască, nu cred că multă lume se bucură să o poarte. Vom trece într-o fază în care acestea vor fi probleme de alegere personală".

Johnson spera să elimine restricţiile finale în iunie, dar planul său a fost amânat de creşterea cazurilor de coronavirus, determinată în mare parte de varianta Delta, care este mai transmisibilă.

Premierul a spus săptămâna trecută că, deşi programul de vaccinare al Marii Britanii a rupt legătura dintre infecţii şi decese, unele măsuri de precauţie ar trebui să fie menţinute şi după 19 iulie.

ADVERTISING

Jenrick a declarat, duminică, că datele par ”foarte favorabile”.

”Se pare că acum putem merge mai departe şi putem trece la un regim mult mai permisiv,  în care să renunţăm la multe dintre acele restricţii care au fost atât de dificile. Va trebui să ne asigurăm că fiecare adult a fost vaccinat cu ambele doze de vaccin, deoarece aceasta este cheia pentru menţinerea virusului sub control, pe măsură ce vom intra în toamnă şi iarnă", a adăugat el.

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇