Protest la ușa lui Iohannis: Să declare stare de urgenţă energetică (Galerie foto)

Protest la ușa lui Iohannis: Să declare stare de urgenţă energetică (Galerie foto)

Sindicalişti ai Confederaţiei Naţionale Cartel Alfa protestează vineri, la Palatul Cotroceni, aceasta fiind ultima acţiune din cadrul „Marşului Anti-Sărăcire”, care a debutat pe 17 octombrie.

Preşedintele confederaţiei, Bogdan Iuliu Hossu, a afirmat că reprezentanţii CNS Cartel Alfa vin la Administraţia Prezidenţială, „pentru a aminti preşedintelui” că în calitate de şef al CSAT „trebuie să declare stare de urgenţă energetică”.

"Tocmai pentru ca să se controleze preţurile la energie şi pentru noi cetăţenii, dar şi pentru economie, pentru că altfel economia va avea ca efect, cum vedem deja, închiderea de întreprinderi, deci pierdere a locurilor de muncă, ceea ce este inacceptabil pentru interesul lor", a spus Hossu.

Joi, sindicaliştii CNS Cartel Alfa au protestat în Piaţa Victoriei şi Piaţa Revoluţiei, nemulţumiţi de preţurile ridicate la energie, de neaplicarea Legii Salarizării şi blocarea negocierilor colective.

ADVERTISING

Protestatarii au depus o scrisoare cu revendicări la Guvern, iar printre ele se numără:

  • creșteri de salarii și pensii,
  • protejarea de inflație a veniturilor,
  • controlul prețurilor
  • taxarea super-profiturilor,
  • deblocarea negocierilor colective,
  • aplicarea integral și fără discriminare a legilor salarizării.

Președintele Klaus Iohannis consideră că Guvernul ar trebui să găsească soluții pentru ca atât pensiile, cât și salariile să fie majorate măcar cu inflația, care în august a trecut de 15%, iar în septembrie deja e aproape de pragul de 16%.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Protestul Cartel Alfa a început pe 17 octombrie sub forma a două caravane care au pornit din zonele Ardeal (Zalău) şi Moldova (Botoşani) spre Bucureşti, cu proteste organizate în localităţi de pe traseu unde există riscuri majore de blocare a unor activităţi de producţie şi pierderea locurilor de muncă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇