Protest la uşa lui Ciucă: Oamenii s-au săturat, totul crește, mai puțin salariile! (Video)

Protest la uşa lui Ciucă: Oamenii s-au săturat, totul crește, mai puțin salariile! (Video)

Sindicalişti din cadrul confederaţiei CNS Cartel Alfa au ieșit azi în stradă, cerând să se pună „stop sărăcirii populaţiei”. Mitingul are loc pe traseul Piața Victoriei – Piața Revoluției – Piața Victoriei, din Bucureşti.

Protestatarii vor depune o scrisoare cu revendicări la Guvern, iar printre ele se numără:

  • creșteri de salarii și pensii,
  • protejarea de inflație a veniturilor,
  • controlul prețurilor
  • taxarea super-profiturilor,
  • deblocarea negocierilor colective,
  • aplicarea integral și fără discriminare a legilor salarizării.

Publicată de Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA" pe Joi, 20 octombrie 2022

STOP SĂRĂCIRII ROMÂNILOR - Miting CNS Cartel ALFA în BucureștiPentru creșterea urgentă a salariilor și pensiilor!Împotriva creșterii costurilor de trai!

Publicată de Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA" pe Joi, 20 octombrie 2022

”Oamenii muncii s-au săturat, totul crește, mai puțin salariile! Avem nevoie de o creștere a veniturilor, deblocarea negocierilor colective și a drepturilor sindicale prin modificarea Legii dialogului social!

ADVERTISING

Pe măsură ce iarna se apropie, oamenii muncii văd că valoarea salariilor lor (și economiile, pentru cei care au) scade în fiecare zi, în timp ce prețurile tuturor produselor, ratele la bănci și facturile sunt nerealist de mari. Lucrătorii şi pensionarii sunt principalele victime ale acestei crize a costurilor de trai, cei cu venituri mici și persoanele vulnerabile fiind cei mai afectați.

Guvernanții noștri au responsabilitatea clară de a lua măsuri care atenuează șocul asupra oamenilor și gospodăriilor, le protejează veniturile de inflație și susțin locurile de muncă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ce vedem în schimb? Măsuri haotice și complet de neînțeles de facturare a energiei, creșteri de dobânzi care aruncă în aer bugetul familiilor, bâlbâieli, reveniri și enorm de multă nesimțire demonstrată de clasa politică prin recentele creșteri consistente ale salariilor parlamentarilor”, se arată în scrisoare.

Publicată de snppc.ro pe Joi, 20 octombrie 2022

Sindicaliștii precizează că sunt pe deplin conștienți că România, alături de întreaga Europă, trece printr-o criză economică de amploare.

ADVERTISING

Dar, spun ei, este nevoie de politici publice echilibrate, elaborate printr-o consultare reală cu partenerii sociali, care să distribuie echitabil efortul și costurile.

În timp ce sindicaliștii protestau în fața Guvernului, premierul Nicolae Ciucă participa la o videoconferință cu prefecții pentru pregătirea sezonului de iarnă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇