Primul discurs al regelui Charles al III-lea: Despre valori, schimbări și un mesaj emoționant pentru mama sa (Video)

Primul discurs al regelui Charles al III-lea: Despre valori, schimbări și un mesaj emoționant pentru mama sa (Video)

Regele Charles al III-lea a susținut, vineri, primul său discurs ca rege, după decesul reginei Elisabeta a II-a, în fața parlamentului britanic. El a omagiat-o pe mama sa, regina Elisabeta a II-a, a vorbit despre menținerea valorilor și schimbările din familia regală și a încheiat cu un mesaj emoționant către regină.

WATCH LIVE: King Charles III gives 1st address to Britain and the Commonwealth as new monarch

Din declarațiile făcute de regele Charles al III-lea:

-De-a lungul vieţii ei, Majestatea sa Regina, iubita mea mamă, a fost o inspiraţie şi un exemplu pentru mine şi pentru toată familia mea

-Pe lângă durerea pe care o simţim, noi, cei din familie, şi o împărtăşim alături de dvs, cei din Regatul Unit, din toate ţările în care Regina a fost şef de stat, din Commonwealth şi întreaga lume, avem sentimentul recunoştinţei pentru cei peste 70 de ani de-a lungul cărora mama mea i-a slujit pe oamenii din atâtea popoare ca regină

ADVERTISING

-În 1947, la cea de-a 21-a aniversare, a transmis că îşi va devota întreaga viaţă slujurii acestor popoare. A fost nu doar o promisiune, ci un angajament personal profund care i-a definit întreaga viaţă. A făcut sacrificii în numele datoriei şi nu s-a clintit în pofida schimbărilor, în timp de bucurie, sărbătoare, tristeţe şi pierderi

-De-a lungul unei vieţi în care a slujit aceste popoare, am văzut că dragostea pentru tradiţie şi faptul că a acceptat progresul fără teamă ne-a permis şi nouă să fim o mare naţiune. La fel, afecţiunea, admiraţia şi respectul pe care le-a inspirat au devenit simboluri pentru domnia ei

ADVERTISING

-Toţi membrii familiei mele pot să confirme că ea avea căldură, umor și capacitatea de a vedea tot ce e mai bun în oameni

-Atâta timp cât sunt rege, voi respecta Constituția. Vă voi servi cu loialitate și iubire, așa cum am făcut-o toată viața.

-Viaţa mea se va schimba, bineînţeles, pe măsură ce îmi asum noile responsabilităţi. Nu va mai fi posibil pentru mine să aloc atât de mult din timpul şi energiile mele organizaţiilor de caritate şi subiectelor la care ţin atât de profund.

-Este un timp al schimbării pentru familia mea. Contez pe sprijinul iubitei mele soții, Camilla. Fiul meu William va prelua responsabilitățile pe care le-am avut timp de cinci decenii. Sunt mândru de el și de Kate, noii prinți de Wales. Vreau să-mi exprim iubirea pentru Harry și Meghan, în timp ce își construiesc o viață în Statele Unite.

ADVERTISING

-Şi iubitei mele mame, când începi ultima ta mare călătorie pentru a te alătura dragului meu tată, vreau să-ţi spun pur şi simplu acest lucru: mulţumesc. Îţi mulţumesc pentru dragostea şi devotamentul faţă de familia noastră şi faţă de familia naţiunilor pe care le-ai slujit cu atâta sârguinţă în toţi aceşti ani.

Baie de mulțime la Palatul Buckingham

Regele Charles al III-lea a ajuns vineri, în jurul orei 16:00, ora României, la Palatul Buckingham, reședința suveranilor britanici. El era însoțit de regina consoartă Camilla și împreună au coborât în fața porților Palatului Buckingham pentru a saluta mulțimea impresionantă de oameni care îi aștepta.

Regele Charles al III-lea a stat de vorbă cu oamenii, a primit flori, a strâns mâini și s-a lăsat îmbrățișat de de cei care veniseră să îl salute și să prezinte condoleanțe pentru decesul Reginei Elisabeta a II-a, potrivit AFP. A avut și un moment de reculegere în fața miilor de buchete de flori depuse în fața Palatului Buckingham.

Charles va fi proclamat oficial rege sâmbătă, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Aderare care va avea loc la Palatul St James.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord a murit, joi, 8 septembrie, la Castelul Balmoral, reședința sa din Scoția, unde s-a retras în ultima perioadă. Regina avea 96 de ani și se afla pe tron de 70 de ani, având cea mai îndelungată domnie din istorie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇