Violențele din UK: Primele condamnări la închisoare pentru postări de pe rețele

Violențele din UK: Primele condamnări la închisoare pentru postări de pe rețele

Doi bărbați au fost condamnaţi la închisoare pentru că au instigat online la ură și violență, după atacul de la Southport. Primele violenţe au început pe fondul zvonurilor, cu privire la profilul suspectului, prezentat în mod fals ca solicitant de azil de confesiune musulmană. Tânărul de 17 ani s-a născut de fapt la Cardiff, în Ţara Galilor.

Iată că acum avem şi primele cazuri de condamnare pentru postări online, care au declanşat revoltele din Marea Britanie, scrie The Guardian.

Cei doi bărbaţi condamnaţi sunt Jordan Parlour, de 28 de ani, şi Tyler Kay, de 26 de ani.

ADVERTISING

Primul a fost condamnat la 20 de luni de închisoare, după ce a pledat vinovat pentru incitarea la ură rasială prin postări pe Facebook, în care susținea un atac asupra unui hotel din Leeds.

GUiREewWgAABXdN
Foto: Poliţia din UK

În Northampton, Tyler Kay a primit trei ani și două luni de închisoare pentru postări pe X, în care cerea deportarea în masă și ca oamenii să dea foc hotelurilor care găzduiesc solicitanți de azil.

GUj1es7XwAAf76o
Foto: Poliţia din UK

Iată ce a scris Jordan Parlour: „Fiecare bărbat și câinele său ar trebui să zdrobească hotelul Britannia”. Peste 200 de refugiați și solicitanți de azil locuiau la hotel.

ADVERTISING

Pronunțând sentința vineri, judecătorul Guy Kearl KC a precizat că Parlor nu a luat parte la revolta violentă, dar a spus că „nu poate exista nicio îndoială că i-a incitat pe alții să facă acest lucru. Încurajați pe alții să atace un hotel despre care știați că este ocupat de refugiați și solicitanți de azil.”

La rândul lui, Tyler Kay și-a folosit propriul nume și poza de profil pe contul său, în timp ce i-a sfătuit pe alții să „rămână anonimi” și a spus că „a urmărit suficiente programe CSI” și „nu va fi categoric arestat”.

ADVERTISING

El a etichetat și forțele de poliție din Northamptonshire într-una dintre postările sale.

Guvernul britanic a anunţat, marţi, că peste 500 de locuri vor fi disponibile în centrele penitenciare pentru încarcerarea autorilor violenţelor din ultimele zile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇