Efectele revoltelor. Autoritățile britanice vor să modifice modul de reglementare a rețelelor sociale

Efectele revoltelor. Autoritățile britanice vor să modifice modul de reglementare a rețelelor sociale

Autoritățile britanice vor să modifice legislația care reglementează rețelelor sociale. Asta după revoltele împotriva migranților care au izbucnit în mai multe orașe britanice. Autoritățile susțin că mișcările de stradă au fost provocate și alimentate de informații false transmise în mediul online.

Guvernul britanic ia în considerare mai multe modificări ale legii privind siguranța online, potrivit Reuters.

Legea, adoptată în octombrie, urmează să intre în vigoare la începutul anului viitor. Aceasta permite guvernului să amendeze companiile de social media cu până la 10% din cifra de afaceri, în cazul în care sunt constatate încălcări ale reglementărilor. Ca urmare, companiile s-ar confrunta doar cu o amendă dacă nu reușesc să controleze conținutul ilegal, cum ar fi incitarea la violență, la discriminare sau la rasism.

ADVERTISING

Modificările propuse vor permite autorităților să sancționeze mai dur companiile. Sondajele realizate în ultimele zile arată că majoritatea britanicilor susține demersul autorităților privind întărirea controlului asupra rețelelor de socializare.

Revoltele din Marea Britanie au izbucnit săptămâna trecută, după ce postări online distribuite foarte mult au identificat în mod greșit un criminal. Este vorba despre o persoană care a ucis trei copii și a rănit mai mulți cu ajutorul unui cuțit. În mod eronat, despre el s-a spus că este un migrant musulman, ceea ce a declanșat furia britanicilor asupra străinilor.

ADVERTISING

În timp ce protestatarii se băteau cu polițiștii și atacau centrele de migranți, proprietarul X, Elon Musk, și-a folosit platforma pentru a răspândi informații controversate, inclusiv un mesaj care sugerează că războiul civil este „inevitabil” în Marea Britanie.

ADVERTISING

Purtătorul de cuvânt al premierului Keir Starmer a replicat spunând că „nu există nicio justificare” pentru astfel de comentarii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇