Prima reacție a Maiei Sandu la exploziile din Transnistria

Prima reacție a Maiei Sandu la exploziile din Transnistria

Preşedintele Republicii Moldova a declarat marţi, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, că, din informaţiile pe care le deţin autorităţile de la Chişinău, exploziile produse începând de luni în Transnistria îşi au originea la forţe din interiorul regiunii transnistrene.

Analizele noastre la această oră arată că există tensiuni între diferite forţe din interiorul regiunii, interesate de destabilizarea situaţiei. Acest lucru vulnerabilizează regiunea transnistreană şi creează riscuri pentru Republica Moldova„, a declarat Maia Sandu.

ADVERTISING

"Condamnăm orice provocări şi tentative de a atrage R. Moldova în acţiuni ce pot pune în pericol pacea în ţară", a adăugat ea.

Consiliul Suprem de Securitate a recomandat intensificarea verificărilor în apropierea zonei de securitate şi creşterea patrulării şi verificărilor pe teritoriul R. Moldova şi la frontieră, creşterea nivelului de alertă în ceea ce priveşte securizarea obiectivelor de infrastructură critică, creşterea nivelului de alertă al insitutţiilor responsabile de siguranţa şi securitatea publică.

ADVERTISING

"E o situaţie complexă şi tensionată. Noi suntem vigilienţi şi vom lua toate măsurile necesare", a dat asigurări preşedintele R. Molodva.

Ea a solicitat presei şi formatorilor de opinie, liderilor sociali şi politici să se comporte cu maximă responsabilitate, să distribuie doar informaţii verificate şi să evite utilizarea manipulării emoţionale.

"Aceste tensiuni se întâmplă pe teritoriul necontrolat de facto de autorităţile de la Chişinău", a subliniat Maia Sandu.

Briefing de presă

🔵LIVE: Declarații de presă susținute de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate din 26 aprilie 2022

Publicată de Maia Sandu pe Marţi, 26 aprilie 2022

După exploziile din Transnistria, autoritățile din regiune au declarat cod roșu de alertă teroristă.

ADVERTISING

Prima explozie, care a avut loc luni după amiază, a vizat sediul Ministerului pentru Securitatea Statului. Alte două s-au produs azi și au distrus două antene de telecomunicații.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇