Prigojin îi cere lui Putin să încheie războiul. Condițiile, câștigurile și marea problemă

Prigojin îi cere lui Putin să încheie războiul. Condițiile, câștigurile și marea problemă

Fondatorul grupului de mercenari Wagner cere conducerii Rusiei să declare încheierea războiului și să se concentreze pe apărarea teritoriilor ocupate în Ucraina. Prigojin este primul personaj important din Rusia care vorbește public despre sfârșitul conflictului.

Liderul Grupului Wagner le-a cerut vineri autorităților ruse să declare încheierea războiului și să se concentreze pe păstrarea teritoriilor ocupate. El a prezentat și cel mai bun scenariu pentru Kremlin în acest moment, relatează Ukrainska Pravda.

ADVERTISING

"Pentru autorități și pentru societate în general, este necesar să punem un stop decisiv 'operațiunii militare speciale'. Opțiunea ideală este să anunțăm încheierea 'operațiunii militare speciale', să informăm pe toată lumea că Rusia a obținut rezultatele pe care le-a planificat și pe care, într-un anume sens, chiar le-am îndeplinit. Am anihilat un număr uriaș de soldați ai Forțelor Armate ale Ucrainei și putem raporta că sarcinile noastre au fost îndeplinite", a transmis Prigojin într-un comunicat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Teoretic, Rusia a atins deja acest obiectiv distrugând o mare parte a populației masculine active a Ucrainei și intimidând o altă parte care a fugit în Europa. Rusia a tăiat accesul la Marea Azov și la o mare parte din Marea Neagră, a luat o mare parte din teritoriul Ucrainei și a creat un coridor terestru către Crimeea", a arătat oligarhul rus, adăugând că Rusia trebuie acum doar "să obțină o poziție fermă și să se agațe de teritoriile pe care le are deja".

În același timp, Prigojin recunoaște că există o problemă pe care războiul a creat-o: "Dacă înainte Ucraina era o parte a fostei Rusii, acum este un stat cu o orientare absolut naționalistă".

ADVERTISING

În același timp, fondatorul Grupului Wagner se declară împotriva oricăror negocieri cu Ucraina și menționează că vrea ca forțele Rusiei și cele ucrainene să se confrunte direct.

Prin această poziționare, Prigojin devine primul personaj important din Rusia care vorbește public despre sfârșitul războiului, ceea ce reflectă atât creșterea ambițiilor sale politice, cât și îngrijorarea generală a societății ruse în privința războiului, notează Nexta.

Apelul lui Prigojin pentru încheierea conflictului survine după mai multe săptămâni în care forțele sale paramilitare au înregistrat pierderi grele în bătăliile intense de la Bahmut. În februarie el s-a plâns că trupele sale nu mai sunt aprovizionate cu muniție, iar Kremlinul a oprit procesul de recrutare pe care Grupul Wagner îl desfășura în penitenciare, oferind această posibilitate doar ministerului rus al Apărării.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇