Premierul confirmă că vine regele Charles: Vizita e inclusă pe agenda guvernamentală

Premierul confirmă că vine regele Charles: Vizita e inclusă pe agenda guvernamentală

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat că regele Charles vine în România pe 2 iunie, informaţie aflată ieri pe surse.

„Este o activitate care este planificată, este pe agenda guvernamentală. Suntem parte la programul care va fi la nivelul preşedintelui României şi aşa mai departe”, a declarat Ciucă, întrebat dacă a fost informat de vizita regelui Charles al III-lea în România, pe 2 iunie.

Întrebat câte zile va sta regele Charles al III-lea în România, premierul a spus că nu ştie.

Regele va fi primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis. Surse oficiale au declarat pentru News.ro că acesta nu va fi însoţit de regina Camilla, soţia sa. Regele se va deplasa în timpul vizitei şi la reşedinţa sa de la Viscri.

ADVERTISING

Regele Charles al III-lea a fost încoronat pe 6 mai în cadrul unei ceremonii fastuoase.

El este un mare prieten al României, fiind prezent, din 1998 încoace, aproape în fiecare an în ţara noastră, iar în Marea Britanie, Familia Regală a României participă anual la vizite publice sau oficiale.

Charles deţine două proprietăţi în România: una în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri (judeţul Braşov).

Ultima dată a fost în România anul trecut, în luna mai, când a lansat, la Sibiu, cel mai mare proiect transfrontalier de reîmpădurire din Europa.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇