Iar ajungem la aria cercului! Prefectul Capitalei critică propunerile de restricţii, cu formule greșite de calcul

Iar ajungem la aria cercului! Prefectul Capitalei critică propunerile de restricţii, cu formule greșite de calcul

Prefectul de Bucureşti, Alin Stoica, a cerut o analiză „serioasă” urmată de propuneri de măsuri pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2 în Capitală şi încearcă să ironizeze, utilizând calcule matematice, modul în care au fost fundamentate unele propuneri.

Stoica a confundat însă, în calculele sale, formula perimetrului cercului cu cea după care se calculează aria cercului.

"Am văzut propunerile, cele mai multe dintre ele se aplică şi astăzi. Unele dintre măsurile propuse nu au la bază un calcul. Dacă vă uitaţi, la un moment dat, pentru limitarea numărului de persoane din spaţiile comerciale, se spune acolo asigurarea unei suprafeţe de patru metri pătraţi pe persoană.

ADVERTISING

Dar, în acelaşi timp, ar trebui să asigurăm o distanţare de doi metri între două persoane. Păi, dacă o persoană este la doi metri distanţă de orice altă persoană din jur se formează un cerc şi cercul respectiv are un perimetru de πr pătrat, asta înseamnă aproximativ 13 metri pătraţi de persoană, da? Ok.

Nu am văzut în spate nişte date pentru că eu am cerut mai întâi o analiză şi după aia nişte măsuri. Măsurile trebuie luate în urma unei analize serioase. Nu am văzut această analiză. Şi vreau mai întâi să văd acea analiză şi după care să putem să luăm măsurile. Măsurile pe care le va lua decidentul trebuie să se bazeze pe nişte date şi informaţii precise şi cât mai multe, pentru a putea lua o decizie”, a afirmat prefectul Capitalei, marţi seară, la Digi24.

ADVERTISING

Formula corectă a perimetrului cercului este P=2πr, în timp ce aria se calculează astfel: A=πr2, așa cum a spus prefectul.

În acest context amintim și de episodul ex-premierului Viorica Dăncilă, care nu a știut să spună cum se calculează aria cercului, chestionată pe acest subiect în 2019.

Prefectul Capitalei nu vrea să carantineze Bucureştiul pentru că are 25% din economia naţională. Dar nu ar avea o problemă să închidă şcolile

Alin Stoica a mai precizat că măsurile care duc la evitarea aglomerărilor sunt eficiente, însă se pune întrebarea în cât timp aceste măsuri duc la inversarea trendului care este ascendent în prezent.

ADVERTISING

Alin Stoica a precizat că în următoarea lună este posibil să se ajungă la o scădere a numărului de cazuri "dacă suntem toţi suficient de ordonaţi şi respectăm toate regulile de protecţie a sănătăţii”.

Alin Stoica a vorbit şi despre termenul în care ar urma să fie adoptate noi măsuri de prevenire a răspândirii bolii.

"E, cu siguranţă, o chestiune de zile, până la sfârşitul săptămânii avem cu siguranţă nişte măsuri”.

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇