Povestea unei jurnaliste BBC care are încă simptome de Covid la 7 luni după ce s-a infectat: Am avut malarie. E floare la ureche în comparaţie!

Povestea unei jurnaliste BBC care are încă simptome de Covid la 7 luni după ce s-a infectat: Am avut malarie. E floare la ureche în comparaţie!

Lucy Adams, corespondent BBC, a fost infectată în primăvară cu noul coronavirus. Ea a povestit, într-un material amplu, cum a afectat-o boala și ce efecte a avut asupra ei, efecte care se resimt și la 7 luni de la infectare.

Lucy Adams a început să dezvolte simptome specifice SARS-CoV-2 în luna martie.

”Am 40 de ani și în general sunt în formă, mă mențin activă. Totuși, boala m-a lovit destul de tare. Mă dureau toate membrele și capul, gâtul îmi ardea, iar capul îl simțeam greu, ca în ceață.

Totuși, am reușit să stau acasă, alături de copii, dar adormeam tot timpul. Plimbam copiii în jurul blocului, eram în stare, dar apoi dormeam toată după-amiaza”, a scris jurnalista pe BBC.

COVID de lungă durată? Ce informații dezvăluie leziunile pulmonare ale pacienţilor morți de coronavirus

Febră peste 39 de grade timp de 10 zile

Ea a mai relatat că, după 7 zile, temperatura i-a crescut de la 37,7 la 39,4 grade Celsius. Temperatura a persistat 10 zile.

ADVERTISING

”Eram în agonie, mă durea spatele foarte tare. Fata mea cea mare, care avea 7 ani atunci, a făcut și ea febră în același timp, dar în mare parte era doar obosită. Între timp, sora ei mai mică a făcut febră doar o zi, apoi și-a revenit. Soțul meu nu a avut simptome.

Însă la mine boala a rezistat. Nu puteam să dorm. Îmi era greață și mă durea abdomenul foarte tare. Transpiram și tremuram tot timpul. Nu puteam să stau în picioare, iar întinsă mă durea tot corpul. Eram disperată să mă testez, dar eram prea la început de pandemie și nu te puteai testa decât la spital.

Atât eu, cât și fiica mea ne-am pierdut simțul mirosului și al gustului. Apoi ne-a fost afectată și respirația. Prima oară, rămâneam fără suflare când urcam scările, apoi doar când stăteam întinsă în pat. Părea imposibil să-mi umplu plămânii cu aer.

Am sunat la NHS și m-au sfătuit să stau în casă și să merg la spital doar când nu mai pot vorbi sau când mi se învinețesc buzele”, a mărturisit jurnalista.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Adams a mai povestit că, în cazul ei, aceste simptome au durat 2 luni.

Viaţa post Covid poate fi în continuare un calvar: Carnea are gust de benzină, vinul de mere stricate

Impact psihologic

Lucy Adams a fost afectată și psihologic de boală, nu doar fizic. Cât timp a fost bolnavă, ea nu a lucrat.

”În zilele bune, pot să merg la o plimbare, dar fac pauze. Mă așez pe trotuar sau sub un copac să pot respira. Pot să am o conversație cu cineva și să par sănătoasă. Însă în zilele grele mi se pare imposibil să mă mișc în pat. Salteaua se simte dură, îmi tremură mâinile, văd în ceață, mă chinui să respir, tremur toată, orice sunet îmi provoacă dureri de cap.

Nu am trecut niciodată prin așa ceva. Am avut malarie. A fost floare la ureche comparativ cu COVID-19. Impactul psihologic - pentru că nu m-am simțit așa de rău atât de mult timp - este greu de explicat. După o boală, te aștepți să îți revii și să te întorci la normal, poate după câteva zile sau săptămâni la pat, dar nu se întâmplă!

ADVERTISING

Înainte să mă îmbolnăvesc, mergeam cu bicicleta zilnic, înotam de două ori pe săptămână și mă plimbam cât de des puteam. Acum, o plimbare scurtă în parc mă lasă fără suflare și mă simt extenuată”, se mai arată în articol.

Lucy Adams mai povestește că lucruri pe care înainte le făcea în mod normal acum îi pot declanșa diverse simptome ale bolii.

”Încă pot să fac lucruri, dar cu repercusiuni. Dacă golesc mașina de spălat vase dintr-o dată, apoi am o migrenă, așa că scot vasele pe rând. Dacă merg la plimbare, apoi trebuie să mă bag direct în pat. Dacă merg prea mult pot să fac febră apoi (...) Acum sufăr și de anxietate, pentru că nu știu când o să mă simt mai bine și nimeni nu pare să știe ce se întâmplă cu organismul meu”, mai explică femeia.

O altă parte înfricoşătoare a COVID-19: Efecte serioase pe termen lung, chiar dacă ai avut o formă uşoară și chiar dacă eşti tânăr

”Înainte ca mami să se îmbolnăvească”

În fine, jurnalista mai scrie că ambii ei copii o întreabă când o să se însănătoșească și tot aduc vorba despre perioada ”înainte ca mami să se îmbolnăvească”.

”Mă întreabă de ce nu-i mai fugăresc prin casă, de ce nu ne mai jucăm cu mingea, de ce nu mă dau jos din pat ca să îi duc la școală, cum făceam înainte.

Scap tigaia din mână când vreau să gătesc, pentru că îmi tremură foarte tare mâinile. Recent, am amețit atât de tare încât am îngenuncheat pe podea. Fata mea de 8 ani încă are și ea unele simptome - obosește destul de repede și are palpitații.

Ne-am făcut amândouă analize extinse de sânge și radiografii. Ni s-a spus să așteptăm, să ne odihnim, dar pentru cât timp?”, conchide articolul.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇