Polonia interzice accesul avioanelor din Belarus în spaţiul său aerian

Polonia interzice accesul avioanelor din Belarus în spaţiul său aerian

Polonia a decis să interzică accesul avioanelor din Belarus în spaţiul său aerian, măsură luată în cadrul unor sancţiuni europene, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului polonez.

„Consiliul de miniştri a votat în favoarea unei interdicţii de intrare în spaţiul aerian polonez a avioanelor folosite de companiile din Belarus”, a declarat Piotr Muller, potrivit unui mesaj postat pe Twitter, relatează AFP.

Această măsură survine în contextul în care liderii UE le-au cerut oficialilor din blocul comunitar să prezinte noi sancţiuni împotriva Belarusului şi să identifice o cale de a interzice liniile aeriene din Belarus în spaţiul aerian comunitar.

ADVERTISING

Context

Un jurnalist din Belarus a fost arestat după ce regimul Lukașenko a forțat un avion al companiei Ryanair să aterizeze în capitala țării, Minsk.

Avionul efectua o cursă Atena – Vilnius. Cu puțin înainte de a ieși din spațiul aerian al Belarusului, cineva de la bord a lansat o falsă alarmă cu bombă.

Jurnalistul este Roman Protasevici, în vârstă de 26 de ani, care a fost reţinut pe aeroportul din Minsk după ce a coborât din avionul care venea de la Atena.

Pe același subiect, mai poți citi pe SpotMedia.ro și:

ADVERTISING
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇