Polițiștii cer să fie testați, după ce doi colegi din Gorj și Brașov au fost răpuși de COVID. Spun că numărul celor infectaţi a depăşit 5.000

Polițiștii cer să fie testați, după ce doi colegi din Gorj și Brașov au fost răpuși de COVID. Spun că numărul celor infectaţi a depăşit 5.000

Un poliţist de la IPJ Gorj, diagnosticat cu COVID-19, a murit duminică seară, anunţă Sindicatul Europol, care afirmă că numărul poliţiştilor infectaţi a depăşit 5.000 de cazuri din totalul de aproximativ 70.000 de cadre care sunt în stradă.

Ei cer ministrului de Interne Marcel Vela testarea acestora subliniind că ei nu beneficiază nici de ”stimulentul de risc” aplicat în cazul personalului din sănătate, din asistenţă socială sau al cadrelor didactice.

ADVERTISING

”Abia doar ce a fost condus pe ultimul drum colegul nostru de la Braşov, că un alt coleg, Cristian Zanfira din cadrul IPJ Gorj a fost răpus de Covid în această seară. În urma sa a rămas o soţie sfâşiată de durere şi doi copii de numai câţiva anişori. Este dovada clară că poliţiştii, prin natura misiunilor pe care le desfăşoară, sunt printre cei mai expuşi la infectarea cu SARS COV2”, precizează sindicaliştii.

ADVERTISING

Ei acuză MAI că evită să prezinte public motivul pentru care refuză testarea celor aflaţi în prima linie, în condiţiile în care numărul celor infectaţi a depăşit 5.000 de cazuri din totalul de aproximativ 70.000 de cadre care sunt în stradă.

”Mai mult decât atât, pe lângă gradul mare de expunere, poliţiştii nici nu au fost luaţi în seamă pentru acordarea stimulentului de risc alături de celelalte categorii nominalizate până în prezent, personalul din sănătate, din asistenţă socială sau cadrele didactice. 

ADVERTISING

Domnule ministru Vela, câţi poliţişti trebuie să mai ucidă acest virus să luaţi decizia testării? Câte familii vor mai trebui să-şi plângă morţii pentru ca MAI să conştientizeze importanţa testării poliţiştilor? Lipsa de reacţie de care daţi dovadă, vă face autorul moral al morţii al fiecărei pierderi pe care o suferim din rândul cadrelor MAI”, afirmă reprezentanţii sindicatului.

Ei consideră că acum, mai mult ca oricând, ministrul, nu trebuie decât să arate că este responsabil şi să dispună de îndată testarea poliţiştilor, care sunt zilnic în stradă.

Citește articolele zilei, pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇