Scandal în Poliția Capitalei, după ce polițiștii au primit ordin să lucreze 16 ore pe zi: ”Ca negrii pe plantaţie”

Scandal în Poliția Capitalei, după ce polițiștii au primit ordin să lucreze 16 ore pe zi: ”Ca negrii pe plantaţie”

Sindicatul Europol a reclamat, joi, o ”situaţie fără precedent” în Bucureşti, unde şefii Poliţiei Capitalei au chemat de acasă toţi poliţiştii din schimbul 1 şi care au ieşit din serviciu la ora 16:00, pentru a rămâne de serviciu până la ora 22:00.

Deocamdată nu a fost oferită o explicaţie pentru această organizare a modului de lucru, însă sindicaliştii susţin că ordinul a fost dat de ministrul Marcel Vela. Sindicaliştii au transmis ulterior că ”ordinul” a fost revocat, poliţiştii urmând a încheia activitatea la ora 19:00.

ADVERTISING

”După sesizarea conducerii IGPR, intenţia iniţială a şefilor din Poliţia Capitalei de a ţine poliţiştii 16 ore la muncă în fiecare zi a fost 'revocată'.

Poliţiştii chemaţi de acasă vor înceta activităţile la ora 19. Decizii manageriale luate pe genunchi. Vom urmări în continuare ca orele suplimentare să fie înregistrate”, au transmis sindicaliştii. 

Anunțul vine după ce, pe parcursul zilei, aceștia au atras atenția că polițiștii au fost puși să lucreze doua schimburi consecutive.

”Şefii Poliţiei Capitalei au chemat de acasă toţi poliţiştii din schimbul 1 sau care şi-au terminat activitatea la ora 16:00, pentru a rămâne în serviciu până la ora 22:00. Situaţia este fără precedent şi vorbim de aproape 1.000 de poliţişti care vor fi nevoiţi să lucreze 16 ore pe zi şi mai puţin de 8 ore de repaus între două zile de muncă”, a transmis, joi, Sindicatul Europol.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sinicaliştii afirmă că  nu au văzut încă niciun act administrativ care să prevadă această formă de organizare a programului de lucru.

”'Ordinul', se scuză şefii, a venit de la ministrul Vela, însă aşteptăm să ne spună cu cine îşi vor lăsa copiii poliţiştii, în condiţiile în care vor fi 16 ore la muncă, ca negrii pe plantaţie”, au mai transmis sindicaliştii.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇