Poliţia anunţă amenzile date după apariţia imaginilor cu Raluca Turcan fără mască, într-o benă plină de femei

Poliţia anunţă amenzile date după apariţia imaginilor cu Raluca Turcan fără mască, într-o benă plină de femei

Poliţia Judeţeană Sibiu a anunţat, joi, că au fost identificate şi amendate şase femei care s-au aflat în bena autovehiculului în care Raluca Turcan, ministrul Muncii, şi Daniela Cîmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, au fost fotografiate fără mască de protecţie.

În remorcă se aflau însă opt persoane, între care şi un copil.

IPJ Sibiu nu a precizat dacă printre persoanele amendate se află şi Raluca Turcan.

"În urma apariţiei în mediul online a unor imagini în care sunt înfăţişate mai multe persoane care nu poartă masca de protecţie în timp ce se află în bena unui autovehicul, poliţiştii sibieni s-au sesizat din oficiu, iar în urma verificărilor efectuate au fost identificate 6 persoane de sex feminin, care au fost sancţionate contravenţional în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020" 

Poliţia Judeţeană Sibiu
ADVERTISING

Astfel, poliţiştii au reamintit că, în 27 martie 2021, aflându-se în bena unui autoturism, acele persoane nu au purtat masca de protecţie individuală, nerespectând astfel măsurile de protecţie a vieţii şi pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor în contextul stării de alertă instituită la nivel naţional pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2, fiind aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.000 de lei, potrivit art. 65 lit. h din Legea 55/2020.

ADVERTISING

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a fost fotografiată într-o remorcă, fără mască de protecţie, alături de preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, şi alte şase persoane, între care un copil.

Imaginile au fost surprinse la acţiunea de împădurire care a avut loc sâmbătă, iar unul dintre participanţi este internat în spital cu coronavirus. 

ADVERTISING

Raluca Turcan a afirmat că a solicitat să fie amendată pentru cele "câteva momente" în care nu a purtat mască la acţiunea de împădurire de la sfârşitul săptămânii trecute.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, a anunţat că va plăti amenda pentru că a stat fără mască alături de Raluca Turcan într-o remorcă.

”Am greşit şi timp de câteva minute am dat masca jos chiar dacă nu făceam efort fizic”, a transmis Daniela Cîmpean.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇